Barion Pixel
Szerző: Fotó: Polgár András Szabolcs / 112Press 2019. április 08.

Ismét mozdony alá szorult egy csapórúd a 88-as főút átkelőjénél, Bögöt közelében

Sokadik alkalommal törték le a félsorompó csapórúdját a 88-as főúton, Bögöt közelében. Ezúttal is mozdony alá szorult a csapórúd, a szerelvény az átkelő közelében vesztegel.

 
Sok embernek okoznak bosszúságot azok a figyelmetlen járművezetők, akik nem veszik észre sem a fénysorompó piros jelzését, sem a leeresztett félsorompót és a csapórudat letörve haladnak át az átkelőn.
 
Letört és mozdony alá szorult csapórúd miatt vesztegel a vonat a 88-as főút közelében
 
Az feltételezhető, hogy a csapórúd letörését észlelniük kell, de ahelyett, hogy fújnának egy nagyot, amiért nem a szerelvénnyel ütköztek és vállalnák tettüket a legtöbben elhajtanak a helyszínről.
Letört és mozdony alá szorult csapórúd miatt vesztegel a vonat a 88-as főút közelében
 
Ezúttal is ez történhetett, az érkező személyvonat pedig felkapta és begyűrte a csapórudat. A szerelvény cikkünk megjelenésekor még az átkelő közelében áll, vasutasok próbálják kiszabadítani a nem odavaló tárgyat.
 
Letört és mozdony alá szorult csapórúd miatt vesztegel a vonat a 88-as főút közelében
 
Legutóbb október 29-én számoltunk be élő bejelentkezésben hasonló esetről, akkor a csapórúd megrongálta a mozdonyt. Érdekessége még az akkor készült felvételünknek, hogy a kikapcsolt fénysorompó ellenére sok járművezető fékezés nélkül hajtott át az átkelőn.
 

2018. októberi felvétel
 
Ilyen esetekben ugyanis meg kell állni a járművekkel és csak akkor szabad elindulni, ha a sofőr megbizonyosodott arról, hogy nem érkezik vonat.
 
Szintén jó tudni, hogy egyre több fénysorompóban van beépített kamera, ami a sorompó megrongálódásakor automatikusan rögzíti a rongálás előtti és utáni másodperceket. A felvételek alapján pedig eljárás indul vasúti közlekedés veszélyeztetése bűncselekmény miatt.

A fényképeket Polgár András Szabolcstól kaptuk, köszönjük!

Archív felvétel 2008-ból

Külföldi kamionsofőr mutatványa a 86-os főúton, Répcelaknál, 2008-ban.
 

Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.