Szerző: 112Press 2021. február 03.

Bokrok közé repült egy Toyota Csepregnél – UAZ vontatta vissza az úthoz (Videó)

Az úttesttől messze állt meg az a Toyota személyautó, ami egy megcsúszás után letért az útról, majd egy bokros részen földkupac állította meg. Videón mutatjuk a műszaki mentést.

Személyi sérülés nélküli közlekedési baleset történt Csepreg közelében. Egy Tömörd felől érkező Toyota személyautó egy jobbra ívelő kanyarban megcsúszott. A sofőr próbált korrigálni, de a jármű áttért a menetirány szerinti bal oldalra, majd a töltés melletti területen „dobbantott” egyet a Toyota és a levegőbe emelkedett.Az autó egy bokros részen állt meg egy földkupacnál, a kerekein. A balesetnek volt szemtanúja, aki azonnal megállt segíteni, így abban az esetben is értesítette volna a hatóságokat, ha a sofőr megsérül és az úttól messze, a sötétben nem tud segítséget hívni. (Talán nem mindenki gondolt bele abba, hogy egy éjszakai pályaelhagyásos balesetnél a kijárási tilalom miatt sokkal kisebb az esélye annak, hogy egy közlekedő  észreveszi az úttesttől messze került roncsot.)

DSC_2016

A mentőknek nem kellett elszállítaniuk a sofőrt, mivel karcolások nélkül megúszta a balesetet. A helyszínre csepregi tűzoltók vonultak, akik a jármű kivontatásánál és a műszaki mentésben segédkeztek.

DSC_2032

A helyszín felmérése után tűzoltóautó nem hajtott rá a felázott talajra, érkezett viszont egy „újkori” UAZ kisteherautó, amelynek vezetője a gazon áttörve egészen a roncsig hajtott, majd „tűzoltó-nehezékkel” a platóján kivontatta az autót a gazból.

DSC_2012

Bár egyeseknek furcsán hangozhat, de a műszaki mentés vidám hangulatban zajlott. Tűzoltók, rendőrök, civilek és az autó vezetője is tolta a Toyotát, miközben az UAZ húzta az ingoványos talajon. Közben tréfálkoztak is a roncsban ülő tűzoltóval, pl. hogy már kiengedheti a kéziféket. A műszaki mentés alatt egy ideig eső esett.

DSC_2019

A műszaki mentés ideje alatt egy sávon haladhatott a forgalom az érintett útszakaszon, de nem alakult ki torlódás.

Lerepült az útról a Toyota Csepregnél – UAZ vontatta vissza az út mellé
Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.