Szerző: 112Press 2019. szeptember 17.

A roncs hívta a segélyhívót az erdőből - vad miatt rántott kormányt a BMW vezetője Csepregnél

Egy két évvel ezelőtti halálos baleset helyszínére, erdőbe csapódott egy BMW Szakony és Csepreg között. Az autó nem látszott az útról, a kocsiba beépített segélyhívó a légzsákok nyílása után azonnal küldte a koordinátákat a diszpécser-központnak.

Személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt hétfőn éjszaka Szakony és Csepreg között. Egy BMW közlekedett Csepreg irányába, Vas megye határát átlépve pedig szinte azonnal egy nagyvad ugrott a kocsi elé, a sofőr elmondása alapján.
 
 
A férfi félrerántotta a kormányt, amitől a jármű letért az útról, kidöntött egy táblát, majd berobogott az erdőbe, ahol alagutat vágott a fás-bokros részen.
 
DSC_3393
 
Végül fák között állt meg, egy méterre attól a helytől, ahol 2017. augusztusában egy ember életét vesztette, hasonló balesetben.
 
aDSC_3401
 
A BMW nem látszott az útról, vezetője információnk szerint megsérült, de maga szállt ki az autóból. A jármű intelligens rendszere észlelte, hogy baleset történt és azonnal segélyhívást indított, adatcsomagban pedig elküldte az autó utolsó ismert GPS-koordinátáit, ami alapján azonnal indult is a segítség.
 
DSC_3371
 
A sofőrt a mentők kórházba szállították, a roncs körül csepregi tűzoltók vágták ki a fákat, bokrokat, hogy az autómentő kivontathassa az autót az erdőből.
 
DSC_3379
 
A műszaki mentést zuhogó eső nehezítette. A BMW kivontatásának idejére teljes útlezárás lépett érvénybe, előtte fél pályán haladhatott a forgalom.
 
aDSC_3390
 
 

 2017. augusztusában egy pislákoló lámpára figyelt fel egy sofőr

 
A mostani baleset helyszínén két éve egy pislákoló fényre figyelt fel valaki az úton közlekedve. Az illető megállt, hogy megnézze, mi lehet az. Egy autót talált, benne a sofőr holttestével. Azt nem tudni, hányan mentek el már a roncs mellett, de az biztos, hogy a sofőrnek a sérülései miatt nem lett volna lehetősége telefonálni.

Ezért is hasznos az a rendszer, ami a balesetet észlelve azonnal elküldi a koordinátákat is, hiszen sokkos állapotban sokan a segélyhívó számát sem tudják felidézni, aki pedig nem ismerős a környéken az azt sem tudja megmondani, hol szenvedett balesetet.

 

Erdőbe csapódott egy BMW Csepregnél
Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.