Barion Pixel
Szerző: Vas MRFK / 112Press 2019. július 08.

Elismerést kapott a lángoló autókat oltó Pintér Endre főtörzszászlós - több autót is megmentettek a kiégéstől

Magabiztosan lépett fel a civilben lévő, élő videónkban is megszólaló rendőr és több közelben tartózkodóval együtt legalább négy autót mentettek meg attól, hogy teljesen kiégjenek. Pintér Endre főkapitányi elismerést vehetett át.

Szolgálaton kívül nyújtott segítséget a tűz továbbterjedésének megakadályozásában a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársa, Pintér Endre rendőr főtörzszászlós 2019. június 3.-án, amikor a szombathelyi Vérellátó parkolójában kigyulladt autók oltásában segédkezett. Főkapitányi elismerésben részesült.

A 112Press élőben jelentkezett be a helyszínről 2019. július 3-án, amikor több autó lángolt egy szombathelyi parkolóban. A járművek eloltása után, az élő adás közepe felé  vettük észre azt a férfit, aki odaérkezésünkkor még maga is az egyik autót oltotta. Megkérdeztük tőle, hajlandó-e élő adásban beszélni az esetről, ő pedig elmondta, mit látott és mit tett azokkal együtt, akik hajlandóak voltak segíteni. Videónkban 11:17-nél kezdődik az említett rész.

Még az élő adás alatt sok gratuláló üzenetet kapott a férfi, volt, aki azt írta, hogy "több Pintér Endrére lenne szükség". Második, már szerkesztett videónkban egy detonáció előtt is látható a férfi, amint éppen vizet zúdít a tűzből kitolt járműre, még a tűzoltók kiérkezése előtt.

Azt nagyon sok káreset helyszínén tapasztaljuk, hogy hiába vannak sokan pl. egy súlyos balesetnél, vagy tűznél, a rendkívüli eset szinte lebénítja a közelben tartózkodókat, vagy úgy gondolják, hogy inkább nem tesznek semmit, abból nem lehet baj. Pintér Endre azonban magabiztosan mondta meg az embereknek, mit csináljanak, mit hozzanak és az összefogásnak köszönhetően egy autót sikerült megmenteniük a kiégéstől, illetve azzal, hogy kitolták a sorból sikerült megakadályozni, hogy a lángok a többi autóra is átterjedjenek, ezzel további három járművet is megmentettek.

A detonáció pillanata - Pintér Endre a megmentett autó mellett állt (nyíllal jelölve)

 

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye

Pintér Endre c. r. főtörzszászlós, a Vas Megyei Rendőr-Főkapitányság Közrendvédelmi és Határrendészeti Osztálya Vasúti Alosztályának munkatársa szabadidejében 2019. július 3-án autójával közlekedett Szombathelyen, a Dr. Pető Ernő utcában. Ott azt észlelte, hogy az út mellett lévő parkolóban több személygépkocsi ég, füstöl. Azonnal értesítette a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Fő- és Műveletirányítási Ügyeletét. Ezt követően több járókelő segítségével kitoltak a parkolóból egy gépjárművet, ezzel megakadályozva a tűz továbbterjedését, majd megkezdték a tűz oltását a katasztrófavédelmi szakemberek kiérkezéséig.

Fotó: Vas MRFK

Pintér Endre c. r. főtörzszászlós kiemelkedő és példaértékű tevékenysége, szolgálaton kívül tanúsított, hivatástudatát bizonyító magatartása elismeréseként dr. Tiborcz János r. dandártábornok, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője elismerésben részesítette, amelyet 2019. július 8-án ünnepélyes keretek között vehetett át Dedics Zoltán r. ezredestől, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti főkapitány-helyettesétől.

Megérdemelt elismerések

Az elmúlt években több olyan beszámolónk született a 112Press-en, ami után a bemutatott szituációkban látott beosztottak parancsnokai elismerték munkatársuk helytállását. Az egyik ilyen eset a mai napig számos helyről visszaköszön és egy rendkívül higgadt rendőr erőfeszítését mutatta be egy baleset okozójával kapcsolatban, aki nem akarta megérteni, hogy miért kellett volna elsőbbséget adnia azután, hogy ő megállt a STOP-táblánál. Az esetről megjelent videó azóta több  autóvezető-iskolában lett tananyag, a rendőr pedig elismerésben részesült.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.