Szerző: Vas Megyei Rendőr-főkapitányság, 112Press 2016. december 14.

Elismerést kapott a balesetet okozó sofőr után eredő, szolgálaton kívüli rendőrtiszt

Ahogy arról részletesen beszámoltunk egy szolgálaton kívüli rendőr alezredes eredt egy balesetet okozó, majd a helyszínt elhagyó sofőr után Szombathelyen és sikerült megállítania a férfit. A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság elismerésben részesítette Rónai Andrást.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint az elmúlt hétvégén több sajtóorgánum is beszámolt arról a Szombathelyen történt közlekedési balesetről, amelynek egyik kulcsszereplője egy, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Rendészeti Igazgatóságának szolgálaton kívüli rendőre volt. (Cikkünk, amelyet több újság is átvett ide kattintva olvasható.)

Rónai András rendőr alezredes / Fotó: Vas MRFK

Rónai András rendőr alezredes 2016. december 10-én egy anyagi kárral végződött közúti közlekedési balesetet okozó és a helyszínt elhagyó személygépjármű-vezető elfogásában segédkezett. Az alezredes autójával - a balesetet követően - egyből a vétkes sofőr után eredt és kollégái helyszínre érkezéséig a 62 éves helyi férfit feltartóztatta.

Dr. Tiborcz János rendőr dandártábornok, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője munkatársukat a gyors reagálásáért és a hatékony tevékenységéért 2016. december 14-én elismerésben részesítette.

Kényszerű kerékcsere

A helyszínen készült képünkön Rónai András cserél kereket az autóján, miután sikeresen megállította a baleseti helyszínt elhagyó ittas és zavartan viselkedő sofőrt.

A rendőrtiszt kereket cserél a baleset helyszínét elhagyó férfi megállítása után

Megjegyzés

Nem ez az első eset, hogy elimerésben részesül olyan Vas megyei rendőr, akinek az eredményes munkájáról beszámol a sajtó. Szeptemberben lapunk hozta fel példaként azt a rendőrt, aki "az ország leghiggadtabb rendőreként" híresült el néhány nap alatt. A végtelenül nyugodt rendőrről egy baleseti helyszínen készült felvételt néhány nap alatt többszázezren nézték meg a Youtube-on és nem kellett sokáig várni a megérdemelt elismerésre sem. Tavaly egy életmentő rendőr történetét írtuk meg, aki egy horgászversenyen rosszul lett horgásztársát élesztette újra. Ő is kapott elismerést.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.