Szerző: Bács-Kiskun MRFK / Kecskeméti Járási Ügyészség 2020. január 21.

Frissítve: Ladával gázolta halálra a kerékpárost Kiskőrösön - rövid időn belül elfogták a helyi cserbenhagyót

Néhány órán belül azonosította és elfogta a rendőrség azt a 40 éves kiskőrösi férfit, aki január 20-án Kiskőrösön elgázolt egy kerékpárost, majd segítségnyújtás nélkül elhagyta a helyszínt. Az 55 éves kerékpáros a helyszínen életét vesztette.

Frissítés 01.23

A Kecskeméti Járási Ügyészség közleménye:

A Kecskeméti Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozása és más bűncselekmény miatt letartóztatását indítványozza annak a negyvenéves férfinak, aki január 20-án este Kiskőrösön elütött egy kerékpárost, majd áldozatát magára hagyva, megállás és segítségnyújtás nélkül továbbhajtott.

A gyanú szerint Kiskőrös lakott területén, az Izsáki úton egy negyvenéves helybeli férfi, a bűnügy gyanúsítottja, 2020. január 20-án, 19 óra 45 perckor, jogosítvány nélkül közlekedett járművével. A gyanúsított az előtte, vele azonos irányban haladó kerékpáros előzése során nem tartott kellő oldaltávolságot és őt elütötte. A baleset következtében az úttestre zuhant kerékpáros olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A gyanúsított annak ellenére, hogy a baleset bekövetkezését észlelte, a helyszínről járművével megállás nélkül elhajtott, nem nyújtott tőle elvárható segítséget a baleset során megsérült áldozata részére.

A nyomozó hatóság a férfit halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége és a segítségnyújtás elmulasztásának súlyosabban minősülő bűntette miatt őrizetbe vette és gyanúsítottként kihallgatta.

A többszörösen büntetett előéletű gyanúsított az általa okozott baleset helyszínéről a felelősségre vonás alóli kibúvás érdekében elmenekült, ezért esetében a szökés, elrejtőzés mellett a bűnismétlés veszélye is fennáll. Az ügyészség a gyanúsított jelenlétének biztosítása, a bizonyítás jogellenes befolyásolásának és a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében a mai napon a férfi letartóztatását indítványozta.

Korábban írtuk:

2020. január 20-án az esti órákban halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt Kiskőrösön.

Fotó: Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Az Izsáki úton közlekedett a Kossuth Lajos utca felől 19 óra 45 perckor egy ismeretlen személy egy ismeretlen típusú személygépkocsival. A helyszíni szemle adatai szerint a sofőr nem tartott kellő oldaltávolságot, ezért előzés során elütötte a vele azonos irányba haladó kerékpárost.

Fotó: Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Az ütközést követően a gépkocsivezető nem nyújtott segítséget a sérült biciklisnek, és megállás nélkül elhagyta a helyszínt. A baleset következtében az 55 éves helyi férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. 

Fotó: Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A kiskőrösi rendőrök néhány órán belül beazonosították és elfogták a baleset feltételezett okozóját.

Fotó: Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A 40 éves helybélit – őrizetbe vétele mellett – gyanúsítottként hallgatták ki halált okozó közúti baleset okozása bűntett és segítségnyújtás elmulasztása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. 

Fotó: Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.