Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Főügyészség; 112Press 2018. július 20.

Letöltendőt kaphat a sárvári cserbenhagyó és vádemelés az autókra lövöldözők ellen

Kijelölt gyalogátkelőhelyen gázol el egy párt egy férfi Sárváron, majd elhajtott, börtönbe kerülhet. Egy asztalos tanuló ujjait vesztette a gyakorlaton, a munkáltatóval szemben pénzbüntetést indítványoztak. Az autókra lövöldöző fiatalokkal ügyében felfüggesztett szabadságvesztést indítványozott az ügyészség.

Elgázolta és otthagyta a földön fekvőket egy férfi Sárváron

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség segítségnyújtás elmulasztásának bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki a zebrán gázolt el két gyalogost, majd megállás nélkül elhagyta a helyszínt 2017. november végén Sárváron.

A vádirat szerint a baleset idején éjszakai sötétség volt, de működött a közvilágítás, az úttest pedig nedves volt az esőtől. A vádlott az adott körülmények között túl gyorsan és figyelmetlenül közelítette meg a Rákóczi utcán kijelölt gyalogos-átkelőhelyet, ezért egyáltalán nem vette észre a neki jobbról átkelő két gyalogost, akiket a felezővonaltól 1,4 méterre elütött.

Fotó: Vas MRFK

A sértettek felcsapódtak a gépjármű motorháztetőjére, majd a szélvédőre, ahonnan egyikük az úttestre, másikuk pedig az út melletti bokrokba esett.

Az egyik sértett életveszélyes, a másik pedig súlyos sérüléseket szenvedett a balesetben. A vádlott nem állt meg a helyszínen és nem nyújtott a sértetteknek segítséget.

DSC_4592

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlottat közúti baleset gondatlan okozásával is vádolja és vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés és járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta.

 

Két ujját vesztette a tanuló az asztalos műhelyben

A Körmendi Járási Ügyészség maradandó fogyatékosságot okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt emelt vádat az ellen a munkáltató ellen, aki megszegte a munkavédelmi szabályokat és ezzel összefüggésben egy tanuló maradandó fogyatékossággal járó munkahelyi balesetet szenvedett 2017. márciusában Kőszegen.

A vádirat szerint a sértett tanuló gyakorlati képzésen vett részt a bútorasztalos-ipari tevékenységet is ellátó vádlott asztalos műhelyében.

A baleset napján a sértett egy veszélyes munkaeszköznek minősülő körfűrészgépen dolgozott, egy laminált lapot kellett méretre szabnia. A sértett a bal kezével hozzáért a fűrésztárcsához, miután befejezte a fűrészelést, és a körfűrészgép levágta két ujját, három ujját pedig részlegesen csonkolta.

A balesetet az okozta, hogy a vádlott felügyelet nélkül hagyta a tanulót a veszélyes munkagép mellett, így nem volt megfelelő a gépbeállítás, valamint a munkadarab mérete és alakja miatt a műveletet két főnek kellett volna végeznie.

A Körmendi Járási Ügyészség a vádlottal szemben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.

 

Autókra lövöldöztek Rábapatynál

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség a közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt emelt vádat az ellen a fiatalkorú férfi és társa ellen, akik légfegyverrel lövöldöztek az autókra 2017. decemberében Rábapaty közelében.

A vádirat szerint a vádlottak az egyik este elbújtak a 84. számú főút melletti bokros területen, ahonnan felváltva lőttek rá a főúton közlekedő gépkocsikra az egy hónappal korábban közösen vásárolt légfegyverükkel.

A vádlottak öt járműre lőttek rá. Az egyik autó vezetője a bal első ajtót eltaláló lövedéktől megijedt és hirtelen lefékezte a gépkocsit, majd megfordult és visszatért az esemény helyére, ahol ekkor a vádlottak újabb lövést adtak le, ami a gépkocsi szélvédőjét találta el.

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség mindkét vádlottal szemben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására tett indítványt.

 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.