Szerző: Vas MRFK / 112 Press 2018. november 28.

Videó a fegyveres dohánybolti rabló szombathelyi elfogásáról

Videóösszefoglaló a fegyveres dohánybolti rablásról a gyanúsított elfogásáig. Az 51 éves férfin a TEK ütött rajta november 28.-án délelőtt, Szombathelyen.

Frissítés:  Videóösszefoglalónkban a Terrorelhárítási Központ akcióján kívül megmutatjuk az előzményeket is. Meg nem erősített információnk szerint a Szombathelyen elfogott férfi korábban életellenes bűncselekményt is elkövetett.
 


Korábban írtuk:

Megerősítette a rendőrség a délelőtti információnkat, miszerint a dohánybolti rablással gyanúsított férfit fogták el Szombathelyen, a Kisfaludy Sándor utca egyik munkásszálóján. Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a férfi zárás előtt ment be a boltba és nem sokkal azután, hogy a pénz átadására szólította fel az eladónőt gázfegyverrel arcon lőtte az asszonyt.
 
 
A rendőrség délelőtt egy rövid időre lezárta a Kisfaludy utcát a Wesselényi utcától a Vörösmarty utcáig és a Kisfaludy szállásra ment be több egyenruhás, majd olvasóink elmondása alapján egy férfit szállítottak el a helyszínről megbilincselve. A rendőrök hosszan helyszíneltek a szállásnál. A rendőrség írásban feltett kérdéseinkre megerősítette információnkat, miszerint a dohánybolt rablóját fogták el.
 
A TEK autója zárta le az utcát az akció idejére - Fotó: Olvasó
 
A korábban beszerzett információk szerint a férfi magyarul beszélt.
 
A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye:

A rendőrök elfogták azt a férfit, aki a megalapozott gyanú szerint kirabolt egy dohányboltot Szombathelyen.

Fotó: Vas MRFK

Ahogy arról korábban hírt adtunk, egy ismeretlen férfi 2018. november 20-án este bement a szombathelyi Zanati úti Nemzeti Dohányboltba, ahol az eladót - a nála lévő gázriasztó fegyverrel fenyegetve és azt használva is - a bevétel átadására kényszerítette.

Fotó: 112 Press

A kassza tartalmát az elkövető kivette, majd az így megszerzett pénzzel gyalogosan elmenekült a helyszínről.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság és a Terrorelhárítási Központ (TEK) összehangolt akciója során, a TEK műveleti egysége 2018. november 28-án elfogta a cselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 51 éves személyt a megyeszékhelyen.

Szálláson fogták el a rablással gyanúsított férfit - Fotó: 112Press

A rendelkezésre álló információk szerint a férfi 2017. novemberében munkavállalás céljából érkezett a megyébe, az elszámoltatása jelenleg is tart.

Fotó: 112 Press

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya a férfivel szemben – előállítását követően és őrizetbe vétele mellett – fegyveresen elkövetett rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt – büntetőeljárást indított.

Szálláson fogták el a rablással gyanúsított férfit - Fotó: 112Press


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.