Szerző: 112Press 2020. augusztus 25.

Kisgyerek sírjáról vittek el plüssmackót, angyalkákat - Vajon mi játszódhat le a tolvaj fejében?

Az anyagi kár jelentéktelen, de az okozott fájdalom annál nagyobb. Nagyon kíváncsiak lennénk a tolvaj lelkivilágára.

Kinek gyermekét nem fedi sírhalom, az nem tudja mi az igazi fájdalom. (Sírfelirat)
 
Különös és egyben nagyon szomorú kéréssel fordult ismerőseihez egy kislányát nemrégiben elvesztő édesanya. Azt kérte tőlük, hogy se a sírra, se a baleseti helyszínen felállított emlékjelhez ne vigyenek kis játékot, vagy emléktárgyat, mert ezek eltűnnek.
 
A kislány sírjáról plüss mackót és angyalkákat vitt el az ismeretlen tolvaj. Nem nagy tárgyi értékről van szó, de a gyászoló szülőknek mégis hatalmas fájdalmat okoznak az ilyen esetek.
 
Gyermeksírról loptak plüssmackót és emléktárgyakat
 
A közösségi oldalon érkezett hozzászólások alapján nem egyedi példáról van szó, más is járt már hasonló módon. Egy hozzászóló megírta, hogy az édesapja sírjához ültetett facsemete tűnt el egy hét után. Egy másik hozzászóló a fia sírjára tette rá a makettet, amin a fiú dolgozott a halála előtt. Ellopták, ahogyan a kis karácsonyfát is, amit a szülők állítottak az ünnepek előtt.
 
Minket leginkább a tolvaj gondolatmenete érdekelne, aki gyermeksírról emel el valamit. Azt tudnia kell, hogy temetőben van, az "úgy találtam" magyarázat így nehezen értelmezhető, hiszen egy síron, vagy amellett "találta" azt, amit elemelt . Ilyenkor a táskájába rejti, kicsempészi, majd boldogan odaadja a saját gyermekének, hogy pl. "tessék kicsim, egy kislány sírjáról loptam neked"?
 
Vagy eladja? Vagy csak a lopás öröméért viszi el? Sok mindent el tudunk képzelni, de ez pont azok között van, amit nem. Esetleg gyerek viszi el a játékot? Temetőben viszonylag ritkán sétálnak egyedül.
 
Az érintett édesanya keserűen annyit kért az ismerőseitől, hogy ha elmennek a kislánya sírjához, akkor legfeljebb egy szál virágot vigyenek. "Annak talán nem kél lába..." - zárta sorait.
 
Hogyan? Miért?
 
Temetői tolvajt látott, vagy éppen fülön csípő olvasóink tapasztalataira is kíváncsiak lennénk, hogyan lehet ellopni nagy virágcsokrokat, koszorúkat, vagy éppen a példában említett facsemetét egy temetőből? Senkit nem érdekel, ha az illető koszorúval távozik a sírkertből, esetleg mécseseket pakol a táskájába? Vagy egy frissen kiásott fával sétál ki a kapun? Esetleg az ilyesmit az éj leple alatt követik el, előre kiszemelve a célpontot? Vagy annyira gátlástalanul csinálják, hogy pont ezért nem tűnik fel? Esetleg nem mernek szólni a sírdíszek eltulajdonítóinak?

Azzal tisztában vagyunk, hogy a kis értékű lopások elkövetői sokat nem kockáztatnak a törvény oldaláról, de roppant egészségkárosító lehet, ha egy gyászoló családtaggal találkoznak lopás közben, vagy után.
 
Kérjük, hogy tapasztalataikat osszák meg Facebook-oldalunk vonatkozó cikkénél!
 

Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.