Barion Pixel
Szerző: Veszprém MRFK 2018. november 09.

Dunátúli temetőkből loptak gránit- és márványvázákat - orgazda értékesítette azokat

A Dunántúl több megyéjére is kiterjedt bűncselekmény-sorozatot követett el egy polgárdi 43 éves és egy székesfehérvári 48 éves férfi, akik temetőkből loptak el szakszerűen eltávolítva gránit- és márvány vázákat és mécseseket egy éven keresztül. Az ellopott tárgyakat a sírkőkészítőként dolgozó orgazda eladta az ügyfeleinek.

A Veszprémi Rendőrkapitányság nyomozást folytat lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy 43 éves polgárdi és egy 48 éves székesfehérvári férfival szemben, akit orgazdaság bűntettének elkövetésével is gyanúsítanak.

Fotó: Veszprém MRFK

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a polgárdi férfi 2017. őszétől egy éven át több dunántúli megyében is megfordulva rendszeresen keresett fel temetőket, ahol sírokról lopott el gránit- és márványvázákat, majd azokat áron alul a székesfehérvári férfinak adta el. Utóbbi személy sírkőkészítőként dolgozik, így a bűncselekményből származó tárgyakat jelentős haszonnal ügyfelei részére értékesítette tovább. A vállalkozó maga is több temetőben megfordult, ahol egyes sírkövekről a vázákat szakszerűen eltávolította, majd azokat szintén eladta a megrendelőknek.

Fotó: Veszprém MRFK

A veszprémi nyomozók várpalotai munkatársaikkal együttműködve 2018. november 6-án összehangolt akció keretében Polgárdiban elfogták a 43 éves férfit, majd néhány órával később Várpalotán a 48 éves férfit, akiket a megyeszékhelyi rendőrkapitányságra állítottak elő és gyanúsítottként hallgatták ki őket. A Polgárdiban lakó gyanúsított november 6-án és 7-én helyszíni kihallgatás keretében mutatta meg azokat a helyszíneket, ahol a bűncselekményeket elkövette.

Fotó: Veszprém MRFK

A nyomozás során eddig a gyanúsítottak által 21 településen elkövetett bűncselekmény vált ismertté, melynek keretében 38 sírkőről 67 vázát és egy mécsest tulajdonítottak el. További egy esetben a vázát a helyszínen hagyták, mivel az a sírkőről történő eltávolítás során megsérült és további értékesítésre alkalmatlanná vált, így ez a lopás kísérleti szakban maradt.

Fotó: Veszprém MRFK


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.