Barion Pixel
2018. július 15.

Videó: Kerékpárosok hajtanak fel a gyorsútra a 86-oson

Az elmúlt hetekben többször kaptunk hírt autóúton tekerő kerékpárosokról. Most magunk is megörökítettünk hat biciklist, akik az Egyházasrádóc és Körmend közötti 110 km/órás szakaszra hajtottak be.

2018.07.13.86os
 
Július elején egy olvasónk telefonált, hogy az M86-os autóúton középiskolás táborozók bicikliznek Vép és Sárvár között, háló- és málhazsákokkal. Elmondása alapján kettes sorban tekertek a fiatalok, akiket egy sárga baseball-sapkás felnőtt vezetett.  A diákokon ugyan volt jólláthatósági mellény, de az autóúton tilos kerékpárral közlekedni. Az útválasztás már csak azért is érthetetlen, mert az autóúttal szinte teljesen párhuzamosan halad a régi 86-os főút, ahol csak célforgalomban közlekedő kamionokkal találkozhattak volna a biciklisek az autók mellett
 
2018.07.13.86os
 
Egy másik olvasónk Szombathely határában futott bele versenyzőnek kinéző kerékpárosokba, akik szintén az autóúton tekertek Csorna irányába, jólláthatósági mellényben és biciklisruhában.
 
2018.07.13.86os
 
Ezekről az esetekről sem fotónk, sem videónk nincs, Egyházasrádóc után azonban mi magunk is belefutottunk hat túrázóba, akik tempósan hajtottak fel a 86-os főút gyorsút szakaszára. Videónkon jól látható, hogy a 110 km/órás, 2x2 sávos szakaszra kerékpárral, traktorral és lovasszekérrel tilos behajtani.
 
 
Természetesen itt is lett volna legális alternatív útvonala a bicikliseknek és még csak sokat sem kellett volna kerülniük. A Google térképén mutatjuk az érintett szakaszt.

2018.07.13.86os


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.