Szerző: Győr-Moson_Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság 2017. december 26.

Szabálytalan kerékpárost ütött el az ittas sofőr - vádat emelnek ellene

A kerékpáros kijelölt gyalogátkelőhelyen tekert át figyelmetlenül Csornán és könnyebben megsérült, amikor elgázolta egy személyautó. Az addig vétlen félnek számító 47 éves gépkocsivezetővel szondát fújattak, ami ittasságot jelzett.

csorna_kg_4

A Csornai Rendőrkapitányság ittas állapotban elkövetett járművezetés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást egy 47 éves helyi férfi ellen.

csorna_kg_5

A vizsgálat adatai alapján a gyanúsított 2017. június 11-én 12 óra körül gépkocsijával Csorna belterületén, a Soproni úton közlekedett. A sofőr Farád felől Győr irányába haladt, amikor egy gyalogosoknak kijelölt átkelőhelyen egy kerékpáros szabálytalanul áttekert. A sofőr a biciklist személyautója elejével elütötte. A szabálytalanul átkelő férfi könnyű sérüléseket szenvedett a balesetben, a járművek pedig megrongálódtak.

csorna_kg_3

A járművezetővel szemben a helyszínen alkalmazott szonda pozitív értéket mutatott, ezért a rendőrök mintavétel céljából előállították. A szakértői vélemény alapján a helyi lakos ittas állapotban vezette a személygépkocsit, ezért gyanúsítottként hallgatták ki az ügyben.

csorna_kg_6

A Csornai Rendőrkapitányság Rendészeti Osztálya az eljárást befejezte és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal a Járási Ügyészségnek megküldte.

csorna_kg_1


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.