2017. augusztus 15.

Buszlimuzin gázolta el a sötét ruhás, kivilágítatlan, ittas kerékpárost Söpte előtt

A kerékpáros a felezővonalnál kacsázott, amikor érkezett egy Renault buszlimuzin, benne három kisgyerekkel és két felnőttel. Az apa észnél volt, nem rántotta félre a kormányt, vészfékezett és egyenesben tartotta a járművet, ami elgázolta a biciklist.

DSC_0069

A hétfő esti baleset Szombathely és Söpte között történt. A Söpte felé haladó Renault Espace vezetője elmondása szerint nem hajtott gyorsan a háta mögött két kislányával és kisfiával és a mellette ülő, műtét után lábadozó feleségével.

DSC_0061

Azt látta, hogy a szemből érkező gépkocsi valamit kikerült az úton és arra gondolt, hogy talán valamilyen vad lehetett, amikor meglátta maga előtt a sötét ruhában út közepén kacsázó, kivilágítatlan kerékpárost.

DSC_0072

A sofőr padlóig taposta a féket, de tudta, hogy már nem tud megállni a biciklisig. Ennek ellenére nem rántotta félre a kormányt, hiszen tisztában volt azzal, hogy a kormányrántással az utasai és saját maga testi épségét, életét is veszélyeztetné.

DSC_0057

A buszlimuzin a rendszámának közepével érte el a bicikli hátsó kerekét. A kerékpáros először a motorháztetőre csapódott, majd a szélvédőt betörve a földre esett.

DSC_0075

-Szinte azonnal felpattant és azt bizonygatta, hogy jól van. Kérte, hogy vigyük haza, de ebbe nem mentem bele, hívtam a mentőket - mondta el a gépjármű vezetője és nagyon helyesen döntött. A mentők megvizsgálták, majd kórházba szállították a kerékpáros férfit, aki információnk szerint alkoholt fogyasztott tekerés előtt. A biciklis elmondta, hogy neki volt világítása, egy ceruzaméretű zseblámpa formájában és az előre világított.

DSC_0068

A helyszínelés ideje alatt félpályán haladhatott a forgalom. A gépjárműben senki nem sérült meg. A gyerekek gyermekülésben ültek, bekötve. A nyomok felrajzolása után jutott eszébe a sofőrnek, hogy a betört szélvédőjét és a motorháztetejét valószínűleg magának kell kijavíttatnia. Mivel nem kapott ezzel ellentétes biztató szót, így lemondóan legyintett: -Nem bánom, kifizetem, a lényeg, hogy nem történt nagyobb bajunk és a biciklis is megúszta!

DSC_0076

A mostani baleset helyszínének közelében néhány évvel ezelőtt egy asszony táncolt éjszaka az úttesten. Egy jármű vezetője megpróbálta rávenni, hogy menjen le az útról, sikertelenül. Néhány perc múlva egy másik irányból érkező autó halálra gázolta a nőt.

DSC_0066

DSC_0059

DSC_0077


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.