Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Főügyészség 2018. március 09.

Halálos közúti baleset okozója és ittasan balesetet okozó kerékpáros ellen is vádat emel az ügyészség

Idős sofőr gázolt 81 éves kerékpárost, aki a kórházban elhunyt, az autóvezető felfüggesztett fogházbüntetésre és járművezetéstől eltiltásra számíthat. Az ellen a férfi ellen is eltiltás akarnak kiszabni, aki ittasan kerékpározott és egy segédmotorkerékpáros elé kanyarodott szabálytalanul, ezzel balesetet okozva.

Idős sofőr gázolt idős kerékpárost Szombathelyen tavaly nyáron

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat az ellen az idős nő ellen, aki figyelmetlenül vezetett és elütött egy kerékpárost Szombathelyen 2017. júniusában.

A vádirat szerint a vádlott délelőtt, derült időben közlekedett autójával a Gazdag Erzsi utcában a Dolgozók útja irányába. A jelzőtábla utasítása szerint elsőbbséget kell adni a Gazdag Erzsi utca úttestjét a Dolgozók útja előtt keresztező kerékpárúton közlekedők részére.

A vádlott a kereszteződés előtt lassított, azonban nem vette észre a kerékpárúton jobbról érkező 81 éves sértett kerékpárost, akit elütött. A sértett súlyos életveszélyes sérüléseket szenvedett, majd meghalt a kórházban, részben az elszenvedett sérülések szövődményei miatt, a baleset után több mint egy hónappal.

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlottal szemben felfüggesztett fogházbüntetés és járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt.

 

Ittasan kerékpározva okozott súlyos balesetet egy férfi

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség súlyos testi sértést okozó ittas járművezetés bűntette miatt emelt vádat az ellen a kerékpáros férfi ellen, aki szabálytalanul kanyarodott a segédmotorkerékpáros sértett elé 2017. novemberében Szombathelyen.

A vádirat szerint a vádlott enyhe fokban ittasan kerékpározott a Rumi úton, a kerékpárút helyett az úttesten, amikor úgy döntött, hogy balra kanyarodik. A vádlott karjelzés nélkül kanyarodott balra és azt sem vette észre, hogy a sértett már megkezdte az előzését. A vádlott féktávolságon belül kanyarodott a sértett elé, aki a kerékpár hátsó kerekének ütközött és mindketten az úttestre estek.

A balesetben a segédmotorkerékpáros súlyosan megsérült, alkarcsonttörést szenvedett. A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlottal szemben pénzbüntetés és járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt.

 

Címlapképünk illusztráció.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.