Barion Pixel
2017. július 08.

Meghalt a kórházban a kerékpárján elütött idős asszony

A gyengén kivilágított kerékpárral, láthatósági mellény nélkül éjszaka közlekedő 73 éves asszonyt egy kisteherautó gázolta el a 87-es főúton, Szombathely határában. A súlyosan megsérült nő kórházba szállítását követően életét vesztette.

A 87-es főúton közlekedő kerékpárost egy szemből érkező kamion lámpája miatt csak az utolsó pillanatban vette észre egy kisáruszállító vezetője és a balesetet már nem tudta elkerülni, elgázolta a 73 éves nőt. A kerékpáros a balesetben életveszélyesen megsérült és a mentők már hiába szállították kórházba, az életét nem sikerült megmenteni.

2

Sajnos a forgalmas főúton éjszaka tekerő kerékpáros szinte semmit nem tett meg azért, hogy észrevegyék őt a közlekedők. Egy pislákoló hátsó lámpa ugyan volt a biciklin, de elképzelhető, hogy az sem látszódott a kerékpáron szállított növények miatt.

3

Látni és látszani...

Sokadszorra javasoljuk, hogy a fiatalabb hozzátartozók hívják fel idősebb rokonaik figyelmét a veszélyre és magyarázzák el, hogy a fényvisszaverővel ellátott ruházattól, vagy a jólláthatósági mellénytől senki nem nézi őket kukásnak (ez a leggyakoribb érv a mellény ellen), sőt, a közlekedők dolgát is megkönnyíti az, akit időben észlelnek az utakon. Szintén nem elfogadható érv, hogy csak rövid utat tesz meg valaki egy főúton.  A jólláthatósági mellény és egy jól látható hátsó lámpa akár már ezer forintból is beszerezhető.

5

Nem szabad elfelejteni azt sem, hogy a kerékpárost elgázoló sofőr egy ilyen helyzetben szintén áldozat, akinek az egyéb jogi procedúrák mellett együtt kell élnie azzal a tudattal, hogy elvette egy ember életét.

4

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.