Barion Pixel
Szerző: Vas Vármegyei Főügyészség / Fotó: 112Press 2024. május 21.

Kihasználta a lehetőségeket a kerékpártolvaj, aki teherautó platójáról is lopott - vádemelés

A férfi jellemzően lezáratlan kerékpárokat lopott Szombathelyen és Körmenden, de a teherautóplatón őrizetlenül hagyott szerszámokra sem mondott nemet. Letöltendőt kér rá az ügyészség.

A Szombathelyi Járási Ügyészség 12 rendbeli lopás és 3 rendbeli lopás kísérlete miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vádirat szerint 2023. januárjától 2023. márciusáig nyolc sértett kerékpárját – köztük hét lezáratlant – tulajdonította el jogtalanul Körmenden és Szombathelyen a vasútállomások kerékpártárolójából, a szombathelyi kórház kerékpártárolójából, illetve egy kormányablak mellől. A vádlott további három lezáratlan kerékpárt a szombathelyi vasútállomás kerékpártárolójában összekészített, hogy azokat is eltulajdonítsa, azonban a rendőrök tetten érték.

Kerékpártolvajok a szombathelyi vasútállomás kerékpártárolójánál - korábbi esetnél készült felvétel

Ezt meghaladóan a megvádolt férfi egy kisteherautó nyitott platójáról szerszámokat lopott el, valamint három üzletből több mint 400.000 Ft értékben tulajdonított el élelmiszereket, italokat, azonban a pénztártól történt távozás után a biztonsági őr, illetve az alkalmazottak feltartóztatták.

A szombathelyi vasútállomás kerékpártárolója, megjelölt biciklikkel

A járási ügyészség végrehajtandó szabadságvesztés büntetés és közügyek gyakorlásától eltiltás mellékbüntetés kiszabását indítványozta a vádlottal szemben, akinek a büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.


A képek illusztrációk.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.