Szerző: Vas Megyei Főügyészség 2019. november 13.

Letöltendő börtönt kaphat a visszaeső kerékpártolvaj - vádemelés

Többszörös visszaeső kerékpártolvajt fülelt le a rendőrség Szombathelyen, aki korábban már felfüggesztett fogházbüntetést kapott kerékpárlopás miatt. Az ügyészség most már letöltendő börtönbüntetést javasol. Egy másik esetben két férfit értek tetten, amint egy Szombathely közeli községben próbáltak egy családi házból értékeket elemelni. Pénzbüntetés kiszabását javasolja az ügyészség.

A Szombathelyi Járási Ügyészség lopás bűntette miatt emelt vádat az ellen a korábban kerékpárlopás miatt többszörösen büntetett férfi ellen, aki ismét kerékpárokat lopott Szombathelyen, 2018. őszétől 2019. februárjáig.

A vádirat szerint a Szombathelyi Járásbíróság legutóbb már felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte a rovott múltú vádlottat kerékpárlopás miatt, és ekkor elrendelte a vádlott pártfogó felügyeletét is.

Ez a büntetés azonban nem tartotta vissza a vádlottat attól, hogy újabb kerékpárlopásokat kövessen el.

Lopott kerékpárok a rendőrségen egy korábbi eset kapcsán

A vádlott hét kerékpárt és két rollert lopott el fél év leforgása alatt szombathelyi társasházak alagsorából, általában úgy, hogy elvágta a zárat.

A Szombathelyi Járási Ügyészség végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását, valamint a felfüggesztett szabadságvesztés utólagos végrehajtásának elrendelését indítványozta a vádlottal szemben.

Tetten érte a házigazda a tolvajokat - pénzbüntetést kaphatnak a visszaeső tolvajok

A Szombathelyi Járási Ügyészség lopás vétségének kísérlete miatt emelt vádat az ellen a két férfi ellen, akik lopási szándékkal mentek be egy családi ház udvarára, de a tulajdonos tetten érte őket, és megakadályozta a bűnelkövetést egy
Szombathely közeli községben, 2018. áprilisában.

A vádirat szerint a sértett belülről benne hagyta a kulcsot a kertkapu zárjában, és a vádlottak ezt kihasználva jutottak be a családi ház udvarára.

A vádlottak továbbá kihasználták az udvaron tartózkodó sértett figyelmetlenségét, és a házba is bementek, ahol kutatni kezdtek, de az időközben az udvar felől megérkező sértett megzavarta őket.

A vádlottak menekülni próbáltak, de a sértett rendőri segítséggel megállította őket a helyszínen.

A Szombathelyi Járási Ügyészség a rovott múltú vádlottakkal szemben pénzbüntetés kiszabását indítványozta.

A kép illusztráció.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.