Barion Pixel
Szerző: Szombathelyi Törvényszék / 112 Press 2018. október 15.

Kilenc év letöltendőt kapott a kenézi emberölés vádlottja

Az előkészítő ülésen a vádlott a bűnösségét teljes körűen beismerte és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. A bíróság kilenc év szabadságvesztést rótt ki rá.

A Szombathelyi Törvényszék 2018. október 15-én előkészítő ülésen emberölés bűntette miatt jogerősen 9 évi szabadságvesztésre ítélte azt férfit, aki italozás közben ásóval agyonverte barátját.

Emberölés miatt lezárt helyszín Kenézben - Fotó: Tánczos Mihály

A munkanélküli vádlott 2017. november 16. napján a délutáni óráktól együtt italozott a néhai sértettel, együtt nagyjából 4 liter körüli „Cimbora” márkájú bort fogyasztottak el. Az italozás során a vádlott és a néhai sértett szóváltásba keveredett, majd dulakodni kezdek, a néhai sértett bántalmazta a vádlottat. Emiatt a vádlott haragra gerjedt, és „Most te következel!” kijelentéssel kiment az udvarra, onnan behozott egy ásót, és annak élével a széken ülő, majd onnan a földre eső néhai
sértettet több alkalommal közepest meghaladó illetve nagy erővel fejbe verte.

Miután a néhai sértett elterült a földön, a vádlott több alkalommal az ásó lapjával is megütötte. A néhai sértett halála a fenti bántalmazást követően, a fejét ért legalább három közepest meghaladó ütés okozta durva koponyalapi és boltozati csonttörés, és az ehhez társuló koponyaűri sérülések miatt következett be. A néhai sértett életét a gyors, szakszerű orvosi ellátás sem menthette volna meg.

Emberölés utáni helyszínelés Kenézben - fotó: Tánczos Mihály

A vádlottnál a cselekmény elkövetését megelőzően elfogyasztott alkohol szokványos részegséget eredményezett, míg a néhai sértett halálának bekövetkeztekor súlyos fokú alkoholos befolyásoltság alatt állt.

Az ügyet a Szombathelyi Törvényszék 2018. október 15. napjára előkészítő ülésre tűzte, ahol a vádlott bűnösségét teljes körűen beismerte és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. A bíróság a vádlott beismerő nyilatkozatát elfogadta, és az előkészítő ülésen ítéletet hozott, amelyben vádlottat 9 évi szabadságvesztésre, és mellékbüntetésül 9 évi közügyektől eltiltásra ítélte. Emellett a vádlott köteles megfizetni az eljárás során felmerült több, mint másfél millió forintos bűnügyi költséget is.

Az ítéletet a vádlott és védője, valamint az ügyész is tudomásul vették, így az jogerőre emelkedett.

Emberölés Kenézben - ásóval vágta fejbe barátját a helyi férfi




Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.