Barion Pixel
Szerző: Katasztrófavédelem, 112Press 2017. augusztus 10.

Családanya a vihar vasi áldozata - háztető zuhant autóra Kenézben

Egy 34 éves ikervári nő vesztette életét, amikor a viharos szél által megbontott háztető gerendája az autójára zuhant Kenézben. Vas, Zala és Győr-Moson-Sopron megyében 95 településen nincs áram.

 

 

Frissítés: Háztető dőlt személyautóra a Vas megyei Kenéz településen - Egy ember meghalt

DSC_9477a

Információnk szerint egy kétgyermekes, 34 éves ikervári családanya a vihar kenézi áldozata. Az autójára egy ház tetejének részei zuhantak rá. Az egyik gerenda a szélvédőn keresztül eltalálta a nőt, akinek az életét már nem lehetett megmenteni.

DSC_9633

Az autóban rajta kívül ketten utaztak, munkába tartottak. A két utast a mentők kórházba szállították. (Korábbi helyszíni információnkkal ellentétben a mentőknek nem kellett kórházba szállítaniuk az utasokat.)

DSC_9476

Az autó a rendszáma alapján teljesen új volt. Meg nem erősített információnk szerint az áldozat a héten vehette birtokba a járművet és ez lett volna az első útja vele a munkahelyére...

DSC_9648

Áramszünet 95 településen

A legutóbbi, pontosított adatok szerint Vas, Zala, Győr-Moson-Sopron és Veszprém megye összesen 95 településén szünetel az áramellátás, a viharos időjárás okozta károk következtében.

DSC_9641


Zala megye 38 településén nincs pillanatnyilag elektromos áram - ez 7546 fogyasztási helyet érint. Vas megyében 43 településen (10 ezer 845 fogyasztási helyen) szünetel az ellátás. Győr-Moson-Sopron megye 5 településén egyáltalán nincs villanyáram, 1 településen pedig részleges a kiesés. Ez utóbbi megyében mindösszesen 1471 fogyasztót érint az áramszünet. Veszprém megyében pedig 8 település 1075 fogyasztási helyén nincs áramellátás. Az áramszolgáltató folyamatosan dolgozik a hibák kijavításán és a fogyasztói helyek áramhálózatba történő visszakapcsolásán.

Korábban írtuk


Épület tetőzete dőlt rá egy személyautóra Kenézen, a Petőfi Sándor utcában. A műszaki mentést végző szombathelyi hivatásos tűzoltók eltávolították a törmeléket a gépjárműről, melyben egy ember meghalt. A tűzoltók visszabontják a tetőzet laza és veszélyes részeit. A megrongálódott épületből két embert kísértek biztonságos helyre az egységek.

DSC_9472

 

A legtöbb, viharkárral kapcsolatos bejelentés és segítségkérés Zalaegerszegről, Őriszentpéterről, Szentgotthárdról, Körmendről, Lentiből, Hévízről és Nagykanizsáról érkezik a katasztrófavédelemhez. Győr-Moson-Sopron megyében Sopron térségében okozza a legtöbb gondot a vihar.

 

Több helyen a vasúti közlekedésben is fennakadást okoz a viharos erejű szél. Sínekre dőlt fák akadályozzák a vonatközlekedést Zalaegerszeg és Zalaszentiván között, valamint a Zalaegerszeg és Bak közötti vasúti szakaszokon. A katasztrófavédelem tűzoltóerői folyamatosan fogadják a segélyhívásokat, valamint felderítik a helyszíneket és felszámolják a káreseményeket.

A Nyugat-Dunántúlon is tombolt még az Ausztria felől érkező vihar

Húsz méter magas fa dőlt a 88-s úthoz vezető bekötőútra (Szombathelyi utca) Sárvárnál


A helyi hivatásos tűzoltók megkezdik a növény feldarabolását és eltávolítását, az úttest felszabadítását. Sárvár több pontjáról további mintegy tizenöt bejelentés érkezett - zömmel utakra, udvarokra dőlt fák, illetve épületeket veszélyeztető,megdőlt növények eltávolításához kérik a tűzoltók segítségét. A helyi hivatásos tűzoltók folyamatosan derítik fel az egyes helyszíneket és dolgoznak a káresetek felszámolásán.

DSC_9465


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.