Barion Pixel
Szerző: Szombathelyi Járásbíróság Fotó: 112Press 2022. november 25.

Jogerősen öt év börtön a kedden elfogott bolgár embercsempésznek

Két és fél nappal az elfogása után jogerősen 5 év börtönböntetésre ítélték azt az embercsempészt, akit a rendőrök a 87-es úton fogtak el, a szombathelyi Repülők útján.

A Szombathelyi Járásbíróság bíróság elé állítás keretében, üzletszerűen elkövetett embercsempészés bűntette miatt 5 év börtönre és 10 év Magyarország területéről kiutasításra ítélt egy bolgár férfit.

A tényállás szerint a vádlottat Németországban egy ismeretlen személy megbízta, hogy embereket csempésszen Magyarország területén, ezért 1000 eurót ígért neki, és rendelkezésére bocsátotta a német forgalmi rendszámú, Audi Q3 típusú személygépkocsit. A vádlott 2022. november 21. napján az Audival a magyar-szerb határ közelében felvett 5 ismeretlen állampolgárságú – a határon, meg nem engedett módon, a jogszabályi rendelkezések megszegésével Magyarország területére belépett – személyt, hogy nekik segítséget nyújtson a magyar-osztrák határ illegális átlépéséhez. A vádlott az 5 ismeretlen állampolgárságú személyt Szombathely környékén a magyar-osztrák határ közelébe szállította és őket kirakta.

Bolgár embercsempész bilincsben, Szombathely határában

2022. november 21. napján 5 afgán és 1 török állampolgár a szerb-magyar határon, meg nem engedett módon Magyarország területére belépett. A vádlott másnap, 17 óra körül az Audival, a magyar-szerb határ közelében, egy erdős területen felvette a 6 külföldit, hogy nekik segítséget nyújtson a magyar-osztrák határ illegális átlépéséhez. A csempészett személyek Németországba és Franciaországba szerettek volna eljutni. A vádlottat 2022. november 22. napján 20 óra 45 perckor Szombathelyen, a Repülők útján a rjárőrök közúti ellenőrzés alá vonták és a csempészett személyekkel együtt elfogták. A vádlott cselekményeit rendszeres haszonszerzésre törekedve, üzletszerűen követte el.

Az ítélet jogerős.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.