Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Rendőr-főkapitányság /112Press / Tánczos Mihály 2022. november 23.

Szakadó esőben fogták el az embercsempészt - hat menekült nyomorgott az Audiban

Rendszeresen fognak el embercsempészeket egy rendőrségi objektum közelében, a 87-es főúton. Ezúttal zuhogó esőben állítottak meg egy ötszemélyes személyautót a rendőrök, amelyben heten tartózkodtak. A bolgár embercsempészt őrizetbe vették.

-Ítéletidőben nagyobb az esély a sikeres "kézbesítésre" - tartják az embercsempészek, de ez esetben nem jött be a népi megfigyelés. Az erős szél, a hideg és az időnként szinte vízszintesen zuhogó eső és havas eső ellenére rendőrök várták a déli határszakaszról érkező német rendszámú Audi személygépkocsit.

Bilincsben a bolgár embercsempész - Szombathelyen fogták el Fotó: Tánczos Mihály / 112Press

A 87-es főút ezen szakaszán már jópár alkalommal kapcsoltak le embercsempészeket, több esetről mi is beszámoltunk. Azt a navigációval érkező embercsempészek valószínűleg nem tudják, hogy a főút mellett található  korábbi határőrlaktanya, jelenleg a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság objektuma nem túl szerencsés a számukra.

Az Audit lefoglalta a rendőrség

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztálya Szegedi Osztályának jelzése alapján a járőrök, 2022. november 22-én az esti órákban, Szombathelyen a Repülők útján ellenőriztek egy német rendszámú gépkocsit, amelyet egy bolgár állampolgárságú férfi vezetett.

A bevásárlóközpont közelében már több embercsempész csuklóján csattant a bilincs

A járműben a sofőrön kívül további hat, magát az ellenőrzés során afgán és török állampolgárnak mondó személy utazott.

Az Audiban az embercsempészen kívül hat menekült ült és feküdt - Fotó: Vas MRFK

Az intézkedés során az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért őket a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Nem túl kényelmes módja az utazásnak - Fotó: Vas MRFK

A bolgár sofőrrel szemben – őrizetbe vétele mellett – embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indul.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.