Szerző: Vas Megyei Rendőr-főkapitányság / 112Press / RTL Klub 2019. szeptember 06.

Bolgár karaván - Az osztrák határnál kapcsolták le a vasi rendőrök a Veszprémnél levideózott túlsúlyos szerelvényt

Az országos sajtóba is bekerült "horrorkaraván" néven egy bolgár rendszámú autószállító tréler, amit Veszprémnél videóztak le. Olvasónk jelzése alapján ugyanezt a szerelvényt látta Bucsunál, a határon, amint rendőrök állják körbe.

Olvasónk jelzése alapján rákérdeztünk a Vas Megyei Rendőr-főkapitányságon a bolgár szerelvényre, onnan pedig közleményben erősítették meg, hogy valóban ugyanarról a járműszerelvényről van szó.

A rendőrök a 89-es számú főúton vonták intézkedés alá azt a sofőrt, aki az általa vezetett járműszerelvénnyel a megengedett legnagyobb össztömeget jelentősen meghaladva közlekedett.

Fotó: Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

A Szombathelyi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai 2019. szeptember 4-én 15 óra 30 perckor, a 89-es számú főút 12-es kilométerszelvényében igazoltattak egy tehergépjárművel közlekedő bolgár állampolgárt.

Bolgár rendszámú, szabálytalan szerelvény - Fotó: RTL Klub

A sofőr által vezetett tehergépjármű és a szerelvény súlya a megengedett legnagyobb össztömeget jelentősen meghaladta. A rendőrök a szabálysértő állapotot megszüntették.

Az RTL Klub híradórészlete:

A járműszerelvény vezetőjével szemben, az intézkedő rendőrök szabálysértési feljelentése alapján a Szombathelyi Rendőrkapitányság Igazgatásrendészeti Osztálya szabálysértési eljárást indított.
 
Négy bolgár sofőr akadt fenn az ellenőrzésen túlsúllyal
 
A Kiszombor Határrendészeti Kirendeltség járőrei a Nemzeti Közlekedési Hatósággal együttműködve a közúti közlekedésben résztvevő járműszerelvények tengelysúlymérését végezték 2019. szeptember 5-én délelőtt az átkelőhelyen.
Fotó: Csongrád MRFK
 
Ezzel egy időben a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság M43-as autópálya-, valamint forgalomellenőrző alosztályainak munkatársai közösen ellenőriztek a sztráda országhatár felé vezető oldalán, a Kéthalmi pihenőhelyen.
 
Fotó: Csongrád MRFK
Az ellenőrzések során az egyenruhások négy bolgár sofőrrel szemben szabtak ki helyszíni bírságot, mert rakományuk meghaladta a megengedett legnagyobb össztömeget.
Fotó: Csongrád MRFK
Fotó: Csongrád MRFK
 
 

Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.