Szerző: Szombathelyi Törvényszék / 112Press 2022. március 30.

Pénzbüntetést és eltiltást kapott az ittasan vasúti balesetet okozó, korábban cserbenhagyásért elítélt sofőr

A tehergépkocsihoz kapcsolt pótkocsiból álló szerelvény vezetésére érvényes vezetői engedéllyel nem rendelkező, korábban cserbenhagyásért elítélt férfi a reggeli időpont ellenére közepesen ittasan vezetve behajtott a Szentgotthárd felől érkező vonat elé.

A Szombathelyi Járásbíróság előkészítő ülésén 1 rendbeli járművezetés ittas állapotban vétsége és 1 rendbeli közlekedés biztonsága ellen elkövetett vétség miatt halmazati büntetésül 300.000 forint pénzbüntetésre és 2 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélt egy korábban, cserbenhagyás vétsége miatt büntetett előéletű vádlottat.

A tényállás szerint a vádlott közepes fokban ittasan 2021. április 24-én reggel egy Ford Transit tehergépkocsival és a hozzá kapcsolt pótkocsival – amely járműszerelvény vezetésre megfelelő kategóriájú érvényes vezetői engedéllyel nem rendelkezett – közlekedett Szombathelyen, a Sárdi-ér utcában a Tátika utca felől a Liliom utca irányába.  A vádlott a közút és a Szentgotthárd-Szombathely vasútvonal szintbeli – fénysorompóval biztosított – kereszteződésébe a fénysorompó tilos jelzése ellenére behajtott. A kereszteződésbe ekkor érkezett Szentgotthárd irányából 89 km/h sebességgel egy vonat, amely mintegy 20 utast szállított. 

Teherautót sodort el a vonat, ittas volt a sofőr

A vonatszerelvényt vezető tanú észlelte a vasúti átjáróba behajtó tehergépkocsit, azonban a motorkocsi eleje – a tanú által alkalmazott gyorsfékezés ellenére is – összeütközött a gépjárművel, és azt a vasúti sín melletti füves területre lökte, ahol az a fénysorompó „b” jelű árbocát kidöntve nyerte el véghelyzetét, míg a vonatszerelvény a vasúti pályán megállt.

Az ítélet jogerős.

"Reggel hogy lett volna ittas, te majomg**i?"

Olvasóink emlékezhetnek rá, hogy első beszámolónk után meglehetősen trágár üzenetek érkeztek azzal kapcsolatban, hogy "valótlanul megrágalmaztuk" a sofőrt azzal, hogy vezetés előtt alkoholt fogyasztott. Az üzenet írója a cikk azonnali törlését követelte, ellenkező esetben a "sz*rt is kiperlik belőletek, k*ögök!"

A kedves üzenetíró kedvéért még egyszer bemásoljuk a jogerős ítélet egyik ténymegállapítását: "a vádlott közepes fokban ittasan közlekedett". 

Teherautót sodort el a vonat Szombathelynél - ittas lehetett a sofőr
Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.