Barion Pixel
Szerző: 112Press 2021. július 04.

Az érkező vonat felé rohant és időben megállította azt a síneken balesetet szenvedett BMW sofőrje

A balesetet szenvedett és autójával sínen ragadt sofőr tudta, hogy másodperceken belül vonat érkezik. Kiszállt az autóból, körülnézett és az érkező személyvonat felé szaladt, majd a karjelzéseket látva a mozdonyvezető időben megállította a szerelvényt. A sofőr lélekjelenlétének köszönhetően a vonat nem ütközött az autóval.

Frissítés: Az alábbi fényképen még a síneken látható a BMW, az időben megállított személyvonat mozdonyával együtt. A képet a készítőjének, Takács Péternek az engedélyével közöljük. Köszönjük!

A síneken állt meg a BMW, a sofőr időben jelezte a mozdonyvezetőnek a bajt - Fotó: Takács Péter

Korábban írtuk:

Veszprém irányába tartott a 8-as főúton egy BMW személyautó 2021. július 4-én, reggel. A sofőr elmondása alapján egyértelműen az ő hibájából történt a baleset, mivel a pont szemből sütő felkelő nap elvakította és későn vette észre a pirosan villogó fénysorompót és a lezárt félsorompót Jánosházánál.

A jánosházi vasti átkelőben két nappal korábban törte le egy jármű a sorompókart

A férfi a fékbe taposott. Azért, hogy ne törje le a sorompókart jobbra kormányozta az autóját, ami a padkán egy korábbi, június 11-én történt balesetben kiszóródott sörtörkölyön irányíthatatlanná vált és az útról letérve a sínekre csapódva állt meg.

Jól látszik a három hete kiszóródott sörtörköly

A sofőr tudta, hogy a piros jelzés miatt másodperceken belül vonat érkezhet, ezért kiszállt az autójából és körülnézett a sínen. Balra messzire ellátott és nem látott érkező szerelvényt, jobbra nézve viszont a kanyaron túl meglátta a mozdony lámpáját.

A balesetet szenvedett BMW-t a sofőr lélekjelenlétének köszönhetően nem sodorta el a vonat

A férfi rohanni kezdett a síneken a vonat felé és a karját magasba tartva, integetve jelezte a mozdonyvezetőnek, hogy baj van. A személyvonat erős fékezés után időben meg tudott állni a sínen elakadt autó előtt.

A kanyaron túl látta meg a mozdony lámpáját a sínen rekedt autó sofőrje és szaladni kezdett az érkező vonat felé

A helyszínre jánosházi önkéntes tűzoltók érkeztek elsőként, akik áramtalanították a járművet. Sárvári és körmendi hivatásos egységek mellett kamondi önkéntes tűzoltók is vonultak a kárhelyszínre és levontatták a sínekről a BMW-t.

 

A sofőrt elvakította a felkelő nap

A személyautó vezetője kisebb hámsérüléseket szenvedett az arcába robbanó légzsáktól, a vasúti pályában nem keletkezett kár.

- Kérjük, iratkozzon fel Youtube csatornánkra! -


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.