Szerző: 112Press 2020. március 11.

Sorompórúd alatt maradt a VW roncsa, árokba borult a rendőrök előtt ütköző Renault a 84-esen

Gyorshajtót bírságoltak a rendőrök egy útöbölben, amikor az orruk előtt ütközött megálló Volkswagennel egy Renault Nemeskeresztúrnál.

Személyi sérüléssel járó közlekedési balesetnek voltak szemtanúi közlekedési rendőrök a 84-es főúton, a nemeskeresztúri elágazó közelében.
 
 
A baleset előtt nem sokkal a 84-es főút vasi szakaszának hírhedt rendőrségi Mercedese bemért egy gyorshajtót, aki autójával jelentősen túllépte a megengedett sebességet. (Ez azt jelenti, hogy gyorsabban haladt, mint a megengedett sebesség másfélszerese, azaz 135 km/óra feletti sebességgel közlekedett.)
 
n14
 
A rendőrök egy útöbölnél állították meg az autót és már intézkedtek a sofőrrel szemben, amikor egy Sümeg felé tartó Volkswagen vezetője hirtelen fékezett a pirosra váltó fénysorompó miatt. Az autó a még nyitott állapotban lévő félsorompó alatt állt meg és a sofőr vissza akart tolatni a sorompó elé.
 
n3a
 
Ekkor érkezett a Volkswagennel egy irányba tartó Renault, amelynek vezetője ráfeledkezett a rendőri intézkedésre és csak az utolsó pillanatban nézett vissza az útra és annyira volt ideje, hogy balra elrántsa a kormányt.
 
n5a
 
A Renault jobb eleje "kiütötte" a VW bal hátsó kerekét és előre lökte az autót a sínek felé. A Renault átszáguldott a vasúti átkelőn, nekihajtott egy alaposan lebetonozott jelzőtáblának, majd az árokban, a tetején állt meg.
 
n12
 
A félsorompó ekkor ereszkedett le, az egyik oldalon a személyautó tetejének ütközve. Emiatt azonnal hibajelzést küldött a rendszer, jelezve, hogy a sorompó nem képes végállásig lecsukódni.
 
n2a
 
A rendőrök először a Volkswagenhez szaladtak, hogy ha kell kiszabadítsák a sofőrt a vonat érkezése előtt, de erre nem volt szükség, mert ki tudott szállni. A Volkswagen nem lógott rá arra a zónára, ahol a vonattal ütközhetett volna. (Nem úgy, mint egy Mercedes Vasvárnál, a múlt héten.)
 
A tetőre borult Renault vezetőjét információnk szerint könnyű sérüléssel szállították a mentők a szombathelyi Markusovszky kórházba.
 
n7a
 
A személyszállító- és tehervonatok csökkentett sebességgel közelítették meg az átkelőt és hangjelzés után haladtak át.
 
Az autómentő érkezése után a GYSEV helyszínen lévő szakemberei egyeztettek a vasúti forgalomirányítókkal a vonatok érkezéséről. Ezután megvártak egy tehervonatot, majd az autómentő elkezdhetett dolgozni a síneken, hogy a sérült Volkswagent elszállítsa. A művelet végén a vasúti szakemberek jelezték, hogy a sín felszabadult, majd egy teszt következett, hogy a félsorompó megfelelően működik-e? Működött, így a vasúti közlekedés zavartalanul haladhatott tovább.
 
n25

A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit.

VW-nek ütközött Renault a 84-es főúton, a nemeskeresztúri vasúti átkelőnél
Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.