Szerző: Vas Megyei Főügyészség / Fotó, videó: 112Press 2020. augusztus 20.

Ittasan okozott sérüléses balesetet az ittas vezetésért már elítélt férfi - pénzbüntetést kaphat

Pénzbüntetés és vezetéstől eltiltás várhat arra a fiatalemberre, aki 2020. májusában ittasan sérüléses balesetet okozott. Videón mutatjuk meg a májusi baleseti helyszínt.

A szombathelyi Váci Mihály utcában közlekedő Mercedes vezetője nagy lendülettel kanyarodott jobbra, a Paragvári utcába 2020. május negyedikén. A Mercedes átcsúszott a szemközti sávba és egy kijelölt gyalogátkelőhelyen ütközött a szemből érkező, szabályosan közlekedő Nissannal, ami több métert sodródott hátrafelé és fának ütközve állt meg.  A Mercedes tovább haladt, a motor a következő kereszteződésnél fulladt le. A Mercedes vezetője ittas volt.

Ittas sofőr Mercedes ütközött Nissannal Szombathelyen

A férfi ellen 2020. augusztusában emeltek vádat. A Vas Megyei Főügyészség tájékoztatása alapján a Szombathelyi Járási Ügyészség ittas járművezetés vétsége miatt emelt vádat az ellen a korábban ittas járművezetés miatt már büntetett férfi ellen, aki közepes fokban ittasan vezette a járművét.

Több métert sodródott hátrafelé az ütközés után a lassan haladó Nissan

A vádirat szerint a vádlott ittassága miatt jobbra nagy ívben kanyarodott a Paragvári utcára, és kanyarodás közben áttért a szemközti forgalmi sávba, ahol nekiütközött a szabályosan közlekedő személygépkocsi elejének, ami egy fának csapódott. A vétlen járművezető és utasa könnyű sérülést szenvedett a balesetben.

A Szombathelyi Járási Ügyészség pénzbüntetés és járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben.

Ittas sofőr Mercedese hajtott bele Nissanba Szombathelyen - ketten megsérültek
Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.