Barion Pixel
Szerző: debreceni Járási Ügyészség / Hajdú-Bihar MRFK / 112Press 2020. május 27.

Tartós fogyatékosságot okozott a BMW ittas sofőrje a Ford vezetőjének - letöltendőt kér rá az ügyészség

A Debreceni Járási Ügyészség maradandó fogyatékosságot okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt emelt vádat azzal a 42 éves férfival szemben, aki tavaly januárban BMW-vel áttért a szemközti sávba és összeütközött a szemből érkező Forddal.

A vádlott 2019. január 4-én, 2 óra 15 perckor a 4-es számú főúton közlekedett BMW típusú személygépkocsival Debrecen felől Kaba irányába. Ebes külterületén a férfi ittassága miatti nagyfokú figyelmetlensége folytán áttért a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba, ahol összeütközött a szemből érkező, szabályosan közlekedő Forddal.

A BMW-t vezető ittas férfi maradandó fogyatékosságot okozott a balesettel

Az ütközéstől a vádlott járműve megpördült és a jobb oldali útpadkán állt meg, míg a másik gépkocsi a túloldali szalagkorlátnak csapódott, amelynek vezetője többszörös csonttöréses sérülést szenvedett és egyik lábán maradandó fogyatékossága keletkezett. A két utasa közül egyikük könnyű sérülést szenvedett. A balesetben a vádlott is megsérült.

A BMW-t vezető ittas férfi maradandó fogyatékosságot okozott a balesettel

A bűncselekmény elkövetésének időpontjában a vádlott szervezetében nagy mennyiségű szeszesital fogyasztásából származó alkohol volt.

A baleset a vádlott ittas állapota és KRESZ szabályszegő magatartása eredményeként jött létre.

A BMW vezetője ittas volt, a Ford vezetője súlyosan megsérült

A Debreceni Járási Ügyészség a vádlott ellen maradandó fogyatékosságot okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt emelt vádat a Hajdúszoboszlói Járásbíróságon. Az ügyészség a vádiratban végrehajtandó börtönbüntetés és járművezetéstől eltiltás, mellékbüntetésül közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta.

A Fordot vezető nő súlyosan megsérült a balesetben

Az ügyészség a büntetés konkrét mértékére is indítványt tett arra az esetre, ha a vádlott a járásbíróság előkészítő ülésén beismeri a bűncselekmény elkövetését és lemond a tárgyaláshoz való jogáról.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.