Szerző: Vas Megyei Főügyészség / 112Press 2020. február 12.

Frontális balesetet okozott a volánnál elalvó ittas sofőr a 84-esen- vádat emeltek ellene

Az ittas férfi elaludt a volán mögött, a vétlen sofőr súlyosan megsérült a gércei balesetben. A vádlottra felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozták.

A Szombathelyi Járási Ügyészség súlyos testi sértést okozó ittas vezetés bűntette miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki ittasan vezetett és balesetet okozott 2019. júniusában a 84. számú főúton.

A vádirat szerint a vádlott enyhe fokban ittasan közlekedett személygépkocsijával Sümeg felől Sárvár irányába a baleset reggelén, amikor ittassága és fáradtsága miatt elaludt vezetés közben, és áttért a szemközti sávba egy egyenes útszakaszon.

A vétlen sofőr súlyosan megsérült

Először a vádlott gépkocsijának bal oldali visszapillantó tükre ütközött a szembejövő, a balesetet jobbra húzódással elhárítani igyekvő gépjármű bal oldali tükrével.

Ezt követően a vádlott tovább haladt a szemközti sávban, ahol frontálisan ütközött a következő szembejövő vétlen autóssal, aki súlyos sérülést szenvedett a balesetben.

Az ittas sofőr elaludt az Opel volánja mögött a 84-es főúton, Gérce közelében

 

 

A Szombathelyi Járási Ügyészség felfüggesztett börtönbüntetés, pénzbüntetés és járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben.

Frontális karambol Gércénél - Opel hajtott Mitsubishibe
Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.