Barion Pixel
Szerző: 112Press 2020. július 18.

Ittas sofőr Mercedese döntött lámpaoszlopot a Haladás Sportkomplexum előtt - 90 métert sodródott az autó

Nem ismerte el a felelősségét a balesetért a Mercedes vezetője, szerinte ugyanis az alárendelt útról érkező autó okozta a galibát. De az egyelőre nem világos, hogyan juttathatott alkoholt az ő szervezetébe a másik sofőr és hogyan sodródhat 90 métert egy 50 km/órával haladó autó úgy, hogy még egy oszlopot is ki tud dönteni?

Személyi sérülés nélküli közlekedési baleset történt szombaton hajnalban Szombathelyen, a Rohonci úton.
 
cla
 
Olad felől érkezett a külső sávban egy Mercedes személyautó, ami a Bartók Béla körút kereszteződése előtt, a kijelölt gyalogátkelőhelyen sodródni kezdett.
 
DSC_0118
 
A Mercedes 50 méternyi sodródás után a jobb első kerekével felhajtott a kereszteződésnél található terelőszigetre, majd a szemből érkezők két sávján és egy újabb kijelölt gyalogátkelőhelyen átsodródva felugratott a járdára, végül egy lámpaoszlopot kidöntve állt meg.
 
DSC_0103
 
A baleset miatt a Rohonci út egy részén kialudt a közvilágítás, a Haladás Sportkomplexum és a Szűrcsapó utca között.
 
DSC_0093a
 
A Mercedes vezetője nem sérült meg. A sofőr elmondta, hogy egy autó hajtott ki elé a Bartók körútról, az uszoda irányából és ő csak a balesetet akarta elkerülni.
 
DSC_0107
 
A hatóságokat az elvileg elé kihajtó sofőr értesítette, aki megvárta a rendőröket is. Információnk szerint a Bartók körút felől érkező autó megállt a kereszteződésnél (lásd, mint a kék nyíllal jelölt jármű), a sofőrje pedig észlelte a balról érkező járművet, ezért nem indult el.
 
DSC_0121a
 
A Mercedes vezetője vélelmezhetőleg nem a megengedett 50 km/órás sebességgel érkezett a  két gyalogátkelőhelyes kereszteződésbe és megijedhetett a másik jármű belógó orrától. Jelezzük, hogy ha a sofőr nem félrerántja a kormányt, hanem fékez, akkor méterekkel a másik jármű előtt megáll. Természetesen 50 km/órás sebességről.
 
DSC_0096a
 
Azt nem tudjuk, hogy fékezett-e egyáltalán a sofőr, mi erre utaló jelet nem láttunk és a 90 méter sodródás után kidöntött lámpaoszlop is elgondolkodtató.
 
DSC_0113aa
 
Az autó vezetője nem ismerte el a felelősségét a balesetért, még azután sem, hogy felpörgette a kézi alkoholszonda számlálóját. A rendőrség vérvételre előállította a sofőrt.
 
Koccanás után hanyatt esett
 

Pénteken történt egy kisebb koccanás a szombathelyi Pázmány körútnál. A kiérkező rendőrök megszondáztatták a két járművezetőt. Az okozó szondáztatásánál azonban adódott egy kis izgalom, a sofőr ugyanis hanyatt esett a szonda megfújása előtt. A későbbi eredmények alapján azonban nem a baleset miatti idegeskedés okozott keringési rendellenességet a vezetőnél, hanem a vezetés előtt elfogyasztott alkoholmennyiség.

 

Ittas sofőr Mercedese döntött lámpaoszlopot a Haladás Sportkomplexum előtt
Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.