Barion Pixel
Szerző: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság 2019. október 30.

Ittas volt mindkét sofőr a fegyverneki, hat halálos áldozatot követelő balesetnél

Mindkét sofőr ittas volt és öten nem használták a biztonsági övüket a 2019. május 26-án Fegyverneknél bekövetkezett, hat halálos áldozatot követelő balesetnél. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság 2019. október 30-án sajtótájékoztatót tartott egy tragikus baleset megállapításairól és az abból levont következtetésekről.

Hatan vesztették életüket egy balesetben Fegyvernek külterületén. A két sofőr ittas volt. A tragikus baleset még 2019. május 26-án történt. A rendőrség sajtótájékoztatót tartott Szolnokon.

Fotó: Kisújszállás ÖTP

2019. május 26-án 23 óra körül a 4-es számú főút 132. kilométerszelvényben hatan életüket vesztették, amikor két személygépkocsi frontálisan összeütközött.

Fotó: Kisújszállás ÖTP

Kosztyó Gábor rendőr alezredes, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály vezetője számolt be az eset körülményeiről.

Forrás: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

Az alezredes elmondta, hogy egy 42 éves hajdúszoboszlói férfi közlekedett személygépkocsijával Kenderes felől Fegyvernek irányába, amikor az adott útszakaszon egy több járműszerelvényből álló konvojt előzött úgy, hogy figyelmen kívül hagyta a szemből érkező személygépkocsit, és frontálisan összeütköztek. A baleset következtében a két járművezetőn túl, egy 17 éves állapotos lány, egy 13 éves és egy 17 éves fiú, illetve egy 21 éves férfi vesztette életét.

Az eljárás során megállapítást nyert, hogy mind a két sofőr szeszes italtól befolyásolt állapotban vezetett.

Forrás: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

Az elhunyt személyek közül öten nem használták a biztonsági övüket. Az alezredes idézett az igazságügyi orvosszakértői véleményből is, amely határozottan kimondta, hogy a sérülések kialakulásában közrehatása volt a biztonsági öv használat elmulasztásának.

Forrás: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályán folytatott büntetőeljárás 2019. szeptember 17-én az elkövető halála miatt megszüntetésre került.

A szakembereknek az volt a célja a sajtótájékoztatóval, hogy kiemelten felhívják a figyelmet az ittas járművezetés következményire. Minden ember élete számít, senki ne kockáztassa saját és mások életét!  

Forrás: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

A balesetek elkerüléséért a legtöbbet maguk a közlekedők tehetnek azzal, hogy a szabályokat betartva, egymásra odafigyelve vesznek részt a közlekedésben. Ezen ügy is azt mutatja, hogy a tragédia az emberi felelőtlenség és a többszöri KRESZszabályszegések miatt következett be.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.