Szerző: Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság / 112Press 2019. június 23.

Ittas sofőr Renaultja ütközött félfrontálisan lengyel család Volvójával a 86-oson

A magyar rendszámú Renault Szombathely felé tartott a 86-os főúton, amikor eddig tisztázatlan okból áttért a szemközti sávba és félfrontálisan ütközött egy lengyel rendszámú Volvóval. A balesetben öt ember - köztük két gyerek - megsérült.

Teljes útlezárás mellett zajlott a helyszínelés vasárnap hajnalban a 86-os számú főúton, ahol félfrontálisan ütközött egy Renault és egy Volvo.

k10

 
Információink szerint Körmend irányába tartott egy lengyel család Volvo személyautóval a 86-os főúton, amikor Kisunyomot és a vasvári elágazót elhagyva áttért a sávjukba a szemből érkező, magyar rendszámú Renault. A lengyel sofőrnek - háta mögött két alvó gyermekével - már esélye sem volt elkerülni a balesetet, a két jármű félfrontálisan ütközött. A Renault elől "menekülő" Volvo a baleset után az árokban állt meg.
 
k12
 
A balesetben öt ember, három felnőtt és két gyerek sérült meg. Információnk szerint a lengyel család tagjai könnyű, nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedtek, míg a balesetet okozó fiatalember súlyosan megsérült. Őt szombathelyi tűzoltók szabadították ki a roncsból, majd a mentők a szombathelyi Markusovszky kórházba szállították.
 
A balesetben vétlen lengyel család is kórházba került
 
Úgy tudjuk, hogy a Renault vezetője alkoholt fogyasztott vezetés előtt.
 
Szombathelyi tűzoltók szabadították ki a balesetet okozó fiatalembert
 
Az egyik roncs elszállítása után a Magyar Közút embere takarította le az utat, majd egy sáv megtisztítása után rendőri irányítás mellett megindulhatott a forgalom, egy sávon, váltakozó irányban. Bár a kék és sárga fényhidak, az útra felhúzott roncs és az aszfaltra szórt semlegesítő anyag látványának sejtetni kellett volna, hogy az úton baleset történt, sok sofőr mégis úgy hajtott el a helyszín mellett, mint ha mi sem történt volna, hiába jelezte a rendőr, hogy lassítsanak. 
 
k5

Ez nem csak azért nem szerencsés, mert a műszaki mentésben résztvevőket is veszélyezteti, de a sofőröknek legalább azt figyelembe kellene venni, hogy egy ilyen balesetnél az úttestre szóródott törmelék, az útra kifolyt olaj a saját autójukban is kárt tehet. Igaz, kiderült, hogy az aszfalt felé fordított, le-fel emelgetett tenyér jelzést sokan nem bírták értelmezni. A "lassíts!" jelzésnél volt, aki megállt és az ablakot lehúzva kérdezte a rendőrt, hogy mit szeretne, míg volt, aki fékezés nélkül elhajtott a rendőr mellett. Ez a személyautók vezetőire jellemző, a buszsofőrök tisztában voltak a jelzés jelentésével.

k1

A Katasztrófavédelem közleménye

Két személyautó karambolozott a 86-os főút 64-es kilométerénél, Kisunyom térségében. A balesethez a szombathelyi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a járműveket és egy embert feszítővágó segítségével kiszabadítottak az egyik gépkocsiból. A helyszínre mentők is érkeztek.

 

k7


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.