Barion Pixel
Szerző: 112Press / VMRFK 2022. január 19.

Frissítve: Elfogták Körmenden az osztrák katonákra lövő moldáv férfit - magyar rendszámú autóban találták meg

A hajnali órákban a rendőrök Körmenden megállítottak egy magyar rendszámú autót, amelynek utasában felismerték a két nappal korábban Szentpéterfa közelében lövéseket leadó, körözött moldáv férfit.

Frissítés 18:45

A moldáv férfiakat a rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették.

 

A 25 éves moldáv állampolgárral szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja, a 22 éves és a 28 éves férfival szemben bűnpártolás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán.

A rendőrök előterjesztést tettek a gyanúsítottak letartóztatásának indítványozására.

 

Korábban írtuk:

Az osztrák hatóságok jelzésére a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság a Terrorelhárítási Központ munkatársainak bevonásával 2022. január 17-én, a reggeli órákban Szentpéterfán és annak környékén jelentős erőket mozgósított egy embercsempész elfogására, aki a rendelkezésre álló információk szerint illegális migránsokat szállított Ausztria területére.

Az osztrák határőrök intézkedés alá akarták vonni a moldáv férfit, aki kivonta magát az intézkedés alól és Magyarország területére menekült.

A TEK SZentpéterfán Fotó: Tánczos Mihály

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Körmendi Rendőrkapitányságának járőrei 2022. január 19-én, a hajnali órákban Körmenden megállítottak egy magyar forgalmi rendszámú gépkocsit, amelyben hárman ültek. A körmendi rendőrök a jármű egyik utasában a keresett férfit azonosították.

A TEK páncélozott Toyotája a szentpéterfai szennyvíztelep mellett

Megállapították, hogy a 25 éves moldáv állampolgár gyanúsítható a hétfői, külföldi hivatalos személy elleni erőszak elkövetésével.

A három moldáv férfit a rendőrök előállították, a velük kapcsolatos intézkedések folyamatban vannak.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.