Barion Pixel
Szerző: Pest VMRFK / Katasztrófavédelem / 112Press / Videó: Pető Gyula 2023. március 11.

Holttestet találtak az egyik roncs alatt - 43 jármű ütközött, 26-an megsérültek az M1-es autópályán Mánynál, homokviharban

Egy porviharban történt tömegbaleset az M1-es autópályán, a Győr felé vezető oldalon. Hatan életveszélyes sérülésekkel kerültek kórházba.

Frissítés:  Az M1-es autópályán 2023. március 11-én 14 óra 25 perc körül történt tömeges közlekedési baleset műszaki mentése során, egy kiégett autóroncs alatt találták meg az egyik áldozat holttestét - adott tájékoztatást a rendőrség.

Valószínűsíthető, hogy az illető kiszállt a kocsijából, amikor egy másik jármű rohant bele a roncsokba, maga alá gyűrve az áldozatot. Ezért is hangsúlyozzuk, hogy a lehető legrövidebb időn belül a szalagkorlát túloldalára kell menekülni lehetőség szerint, a menetirány szerinti jobb oldalon és nem a roncsok között ténferegni, vagy az értéktárgyakat keresni a járműben.

Korábban írtuk: Porviharban történt tömegbaleset az M1-es autópályán A Katasztrófavédelem tájékoztatása alapján harminckét személyautó, öt kisteherautó és hat kamion érintett a  2023.03.11-én, Mány térségében történt balesetben, a sztráda 30-as kilométerszelvényénél, a Győr felé vezető oldalon.

A járművek közül tizenkilenc személyautó, egy kisteherautó és egy kamion gyulladt ki. A Budapest felé vezető oldalon két gépkocsi ütközött össze, ezek a járművek nem égtek ki. A tatabányai, a bajnai, a törökbálinti, a nyergesújfalui, a székesfehérvári, a fővárosi hivatásos, a bicskei önkormányzati és önkéntes tűzoltók mellett a Fejér vármegyei és a Komárom-Esztergom vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat érkezett az esethez. Az  egységek eloltották, visszahűtötték és áramtalanították a járműveket.

Porviharban történt tömegbaleset az M1-es autópályán, Mánynál

Négy mentőhelikopter is érkezett a helyszínre. A forgalom mindkét irányban áll az érintett útszakaszon, a közlekedést az 1-es főútra terelik.

Porviharban történt tömegbaleset az M1-es autópályán, Mánynál Fotó: Pest VMRFK

Az elsődleges adatok alapján a tömegbalesetben 26-an sérültek meg, közülük 6 személy életveszélyes, 7 ember pedig súlyos sérülésekkel került kórházba.

Porviharban történt tömegbaleset az M1-es autópályán, Mánynál Fotó: Pest VMRFK

A felvétel nem csak azért tanulságos, mert jól megmutatja, hogy mennyire rosszul reagál sok sofőr a váratlanul megváltozó látási viszonyokra, de azt is jól szemlélteti, hogy milyen sokan nem fogják fel, hogy az életük is veszélyben van, amikor egy autópálya közepén a roncsok között sétálnak.

Porviharban történt tömegbaleset az M1-es autópályán, Mánynál Fotó: Pest VMRFK

Kérjük nézőinket, hogy számolják össze, hány jólláthatósági mellényt viselő károsultat látnak az autópályán állva, vagy sétálva?

Porviharban történt tömegbaleset az M1-es autópályán, Mánynál

- Kérjük, iratkozzon fel Youtube csatornánkra! -


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.