Barion Pixel
Szerző: Móvár Press / Katasztrófavédelem / Győr-Moson-Sopron MRFK / 112Press 2020. július 22.

Autómentőt gázolt halálra egy Porsche az M1-es autópályán - szemtanúkat keres a rendőrség

A 28 éves férfi egy bolgár család lerobbant Volkswagenjét rögzítette, amikor a Porsche nekiütközött a trélernek és elgázolta. Hárman megsérültek a kedden délután történt balesetben.

A Porsche halálra gázolta az autómentőt az M1-es autópályán - Fotó: Katasztrófavédelem

Halálos kimenetelű közlekedési baleset történt kedden délután Kimle (Mosonmagyaróvár) közelében, az M1-es autópályán, a Budapest felé vezető oldalon, még az érkező vihar előtt.

Trélernek ütközött a Porsche - Fotó: Móvár Press

Eddig tisztázatlan körülmények között ütötte el egy magyar rendszámú Porsche a leállósávban dolgozó 28 éves autómentőt, aki az ütközési ponttól messze zuhant le és a helyszínen azonnal életét vesztette.

Meghalt a Porsche által elütött 28 éves autómentő - Fotó: Móvár Press

A Porsche belehajtott az Iveco trélerbe is, amin már fent volt a német rendszámú Volkswagen és több métert előre lökte. A megpördülő gépkocsi ezután a hátuljával szalagkorlátnak ütközött.

Trélernek ütközött a Porsche - Fotó: Katasztrófavédelem

A balesetben a Porschét vezető asszony súlyos, mellette ülő férje könnyű sérülést szenvedett. A hátsó ülésen ülő gyereket kivizsgálásra szállították kórházba.

Szemtanúkat keres a rendőrség - Porsche gázolt halálra autómentőt az M1-es autópályán

Az egyelőre nem tisztázott, mi történt a baleset előtt. A szemtanúk elmondása alapján két külföldi rendszámú kamion haladt a külső sávban a belső sávban érkező Porsche előtt és az egyik besorolt a belső sávba. Meg nem erősített információnk szerint az  autó utasának elmondása alapján a Porsche sodródni kezdett és átcsúszott a leállósávhoz, ütközött a trélerrel és elelütötte az autómentőt.

Halálos baleset az M1-es autópályán - Fotó: Móvár Press

A baleset után komoly vihar csapott le a térségre, emiatt az aszfalton hagyott nyomokat a mai napon is vizsgálja a rendőrség, hogy kiderüljön, valóban sodródott-e az autó, vagy más történt. Pl. a leállósávban próbált előzni a sofőr?

A Móvár Press tudósítója beszélt a bolgár család egyik tagjával, aki azt mondta, hogy az ütközés előtt nem hallott sem fékcsikorgást, sem sodródásra utaló hangot.

A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit.

 

Szemtanúkat keres a rendőrség

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság 08040/822/2020. bűnügyi számon halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt indított büntetőeljárást egy 2020. július 21-én történt baleset kapcsán. Ezen a napon 17 óra 40 perckor egy Porsche Cayenne S típusú személygépkocsi vezetője közlekedett Károlyháza külterületén, az M1-es autópálya 153. kilométerszelvényében, Mosonmagyaróvár irányából Lébény felé a belső forgalmi sávban. Haladása során ismeretlen okból áttért a külső forgalmi sávba, majd onnét a leállósávba, ahol a járművével a leállósávban álló autómentő tehergépkocsi hátuljának ütközött, majd a teherautója mellett álló, és autómentési munkálatait végző 28 éves mosonszolnoki férfit elütötte. A baleset során a 28 éves férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A rendőrség kéri, hogy aki szemtanúja volt a közlekedési balesetnek, vagy azzal kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen személyesen a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályán, vagy hívja  a 06/96/215-433 telefonszám 40-37-es mellékét, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80/555-111-es "Telefontanú" zöldszámán, a 107 vagy a 112 központi telefonszámok valamelyikén.

Fotó: Móvár Press / Katasztrófavédelem

 

 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.