Barion Pixel
Szerző: Fejér MRFK, Katasztrófavédelem, 112Press / Fotó, videó: Szabó-Bisztricz Anett tűzoltó százados, Fejér MKI 2021. augusztus 15.

Videó: 8 halott, 48 sérült Szabadbattyánnál - hídoszlopnak hajtott egy Mercedes turistabusz az M7-es autópályán

Átszakította a szalagkorlátot, majd a bal elejével hídoszlopnak ütközött és felborult egy Mercedes autóbusz Szabadbattyánnál. Nyolc ember életét nem lehetett megmenteni, negyvennyolcan megsérültek. Videó a mentési munkálatokról.

Helyszíni tapasztalatok alapján az autópálya Nagykanizsa felé vezető oldalán több autóvezető szinte állóra fékezi a járművét a belső sávban, hogy tudjon fotózni, videózni. Kérjük a sofőröket, hogy ezt ne tegyék, mivel rendkívül balesetveszélyes és bízunk benne, hogy nem kell szájbarágósan elmagyarázni, hogy miért.

Frissítés 12:20: Kerekeire állították az autóbuszt.

Kerekeire állították az összeroncsolódott autóbuszt

A roncsot daruval emelik vissza az úttestre.

Kerekeire állították az összeroncsolódott autóbuszt

Frissítés: A Katasztrófavédelem egyik fotóján látható, mi okozta a súlyos roncsolódást a busz bal elején. Az autóbusz a szalagkorlát átszakítása után hídoszlopnak ütközött, ezután borult fel.

Hídszlopnak ütközött a turistabusz

Korábban írtuk: Halálos kimenetelű tömegszerencsétlenség történt 2021. augusztus 15-én 4 óra 55 perckor az M7-es autópálya 70-es kilométerszelvényében, a Budapest felé vezető oldalon, Szabadbattyán térségében, ahol egy magyar honosságú, utasokat szállító autóbusz – eddig ismeretlen körülmények között – az oldalára borult.

Az elsődleges adatok szerint a helyszínen nyolc ember az életét vesztette, negyvennyolcan megsérültek – tájékoztatott a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság.

Sérült mentése Szabadbattyánnál - nyolc ember életét vesztette a balesetben

A székesfehérvári hivatásos és a Sárvíz Tűzoltó Egyesület önkéntesei a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett tizennégy utast mentettek ki feszítővágókkal az első és a hátsó szélvédőn át a járműből.

A Mercedes autóbusz bal eleje súlyosan megrongálódott

A mentés során több ülést és a felborult busz mennyezetéről belógó monitorokat is el kellett távolítaniuk a tűzoltóknak, hogy a bent rekedt emberekhez férjenek – tájékoztatott a Katasztrófavédelem.

Tömegszerencsétlenség Szabadbattyánnál

Információnk szerint a buszon külföldi nyaralásból hazatérő magyar turisták ültek.

Fotó, videó: Szabó-Bisztricz Anett tűzoltó százados, Fejér MKI

- Kérjük, iratkozzon fel Youtube csatornánkra! -

Tömegszerencsétlenség Szabadbattyánnál - 8 halott, 48 sérült (Fotó: Szabó-Bisztricz Anett / Fejér MKI)




Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.