Barion Pixel
Szerző: Szombathelyi Törvényszék 2023. április 25.

Három hónapos elzárással büntették az eltiltás alatt vezető férfit

A vezetéstől másfél évre eltiltott férfit kétszer is megállították a rendőrök az eltiltás hatálya alatt, miközben a saját gépkocsiját vezette. A második eset után megszületett ítélet alapján három hónapig biztosan nem ülhet majd volán mögé, mivel letöltendőt kapott. Az eltiltás pedig 18 hónapról 36 hónapra nőtt. Az ítélet még nem jogerős.

A Sárvári Járásbíróság bíróság elé állítás keretében, 2 rendbeli járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntette miatt halmazati büntetésül 90 nap elzárásra és 3 év időtartamú közúti járművezetéstől eltiltásra ítélt egy büntetett előéletű férfit.

A vádlott annak ellenére vezette a tulajdonában lévő személygépkocsit 2023. március 2-án Répcelak külterületén, illetve március 17-én Fertőd lakott területi szakaszán, hogy őt a Pesti Központi Kerületi Bíróság 2022. március 28-án jogerőre emelkedett büntetővégzésével 18 hónapra eltiltotta a közúti járművek vezetésétől. 

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, míg a vádlott és védője enyhítésért, pénzbüntetés vagy rövidebb tartamú elzárás kiszabása érdekében jelentettek be fellebbezést.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.