Szerző: Vas Megyei Főügyészség / Fotó, videó: 112Press 2022. január 26.

Cserbenhagyásért pénzbüntetést és eltiltást kaphat a traktorbalesetet okozó moldáv kamionsofőr - megállás nélkül elhagyta a helyszínt

Vádat emeltek az ellen a kamionsofőr ellen, aki előzéssel veszélyhelyzetet teremtett a 86-os főúton, 2021. júliusában. Az ütközés csak azért nem következett be, mert az éppen előzött traktor vezetője vészfékezett, hogy a kamion ne ütközzön frontálisan a szemből érkező személyautóval. A traktor bebicskázott, a balesetet előidéző sofőr pedig megállás nélkül tovább hajtott. Megtalálták.

A balesetről és a helyszínről elhajtó kamionról a 112Press számolt be, még a rendőrségi felhívás előtt.

A Szombathelyi Járási Ügyészség cserbenhagyás vétsége miatt emelt vádat azzal a moldáv kamionsofőrrel szemben, aki 2021 júliusában, a 86-os számú főúton balesetet okozott, majd a helyszínről elhajtott. A vád szerint a terhelt egy lejtős, balra ívelő kanyarban előzni kezdett egy mezőgazdasági vontatóból és pótkocsiból álló járműszerelvényt, miközben vele szemben egy személygépkocsi is közlekedett.

A mezőgazdasági jármű vezetője észlelte a veszélyhelyzetet és vészfékezett, így a vádlott az előzést be tudta fejezni anélkül, hogy a járművek összeütköztek volna. Az erőteljes fékezés következtében a mezőgazdasági vontató az oldalára dőlt. Bár a
baleset során személyi sérülés nem történt, erről azonban a vádlott nem győződött meg és elhagyta a helyszínt.

Kamion kényszerítette vészfékezésre a traktort, elhajtott az okozó

A Szombathelyi Járási Ügyészség pénzbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben, akinek büntetőjogi felelősségéről a Körmendi Járásbíróság fog dönteni.

Kamion szorított le John Deere traktort a 86-oson - elhajtott a baleset okozója
Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.