Barion Pixel
Szerző: 112Press Fotó: Borsodi Zoltán, Tánczos Mihály 2021. február 13.

Macska kapart a törmeléknél háztűz után, megtalálták a házigazda holttestét Gércén

Egy törmeléket kaparó macska alapján találta meg rokona egy 61 éves, egyedülélő férfi holttestét a Vas megyei Gércén.

 2021. február 12-én hajnalban egy melléképületben keletkezett tűzhöz riasztották a sárvári tűzoltókat, akik megfékezték a lángokat és megakadályozták, hogy a tűz átterjedjen a főépületre, ahonnan két gázpalackot is kihoztak. A melléképület teteje beomlott.

A házigazdát nem találták otthon. A helyszín átvizsgálása után a tűzoltók távoztak. Helybéliek elmondása alapján aznap délután a férfi egyik rokona arra lett figyelmes, hogy egy macska egy törmelékkupacot kapargat. Ott találták meg végül a férfi holttestét, az üszkös gerendák alatt.

Holttest került elő a kiégett épületrészből Gércén

A bejelentés után rendőrök és tűzoltók érkeztek a helyszínre. A helyszíni szemle, valamint a tűzvizsgálat 23 órakor fejeződött be.

Éjszakába nyúlóan tartott a helyszíni szemle

Vizsgálják, hogy milyen körülmények között vesztette életét a férfi. Választ  keresnek arra a kérdésre is, hogy történt-e mulasztás a helyszín hajnali átvizsgálásakor? Információnk szerint az elhunytat nem csak a helyszínen, de a faluban is keresték, mert elképzelhető volt, hogy a hidegben máshol aludt, de nem akadtak a nyomára.

Rendőrök a haláleset helyszínén

A tűz, ahogyan azt említettük, melléképületben keletkezett, a környezetében sok hulladékkal, törmelékkel. Az elhunytról azt mondták a közelében élők, hogy korábban esztergályosként dolgozott. Az alkoholt ugyan nem vetette meg, de segítőkész férfi volt, aki alkalmi munkákból  tartotta fenn magát.

A kiégett gércei épület, ahol megtalálták a férfi holttestét

A rendőrség közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja a haláleset körülményeit, ami arra utal, hogy nem merült fel az idegenkezűség gyanúja.

A macska kaparta a törmeléket, megtalálták a házigazda holttestét Fotó: Borsodi Zoltán


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.