Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Fotó: Vas MRFK 2022. november 09.

Októberi toplistás gyorshajtók Vas megyéből - Simaságon 128, Sárvár mellett 161 km/órás sebességnél villant a traffipax

Autóval lakott területen belül 128, míg lakott területen kívül 161 km/órás sebesség kellett a gyorshajtási dobogó legfelső fokához Vas megyében, októberben. Motorkerékpárnál 157 km/órás sebességet mértek a rendőrök.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának járőrei október hónapban is több olyan közlekedésrendészeti ellenőrzést a tartottak megyeszerte, amelyek fókuszában azok a járművezetők kerültek, akik jelentősen túllépték a megengedett legnagyobb sebességet.

Simaság belterülete, 50 helyett 128 km/óra

Az ellenőrzések ideje alatt volt olyan autós, aki a 88-as számú főúton, Sárvár térségében 90 km/h helyett 161 km/h sebességgel haladt, egy motoros Gencsapáti térségében közlekedett 157 km/h sebességgel.

Gencsapáti térsége, 87-es főút - 157 km/óra

Egy harmadik sofőr Szombathely térségében 90 km/h helyett 160 km/h-val közlekedett. Volt olyan sofőr, aki lakott területen belül lépte túl jelentősen a megengedett legnagyobb sebességet, Simaságon 128 km/h-val közlekedett.

 

Sárvár térségében bemért gépkocsi - 161 km/óra 90 km/óra helyett

A szabálytalanul közlekedő sofőrökkel szemben minden esetben közigazgatási bírságot került kiszabásra. 

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedők figyelmét a sebességtúllépés veszélyeire!

Szombathely térségében 160 km/órás sebességgel bemért gyorshajtó

A nagyobb haladási sebesség jelentősen megnöveli a balesetek bekövetkezésének kockázatát, ilyen esetekben a többszörösére nő a féktávolság is. A közlekedési balesetek elkerülése érdekében felhívjuk a járművezetők figyelmét, hogy minden esetben tartsák be a sebességhatárokat! A közlekedési szabályok megszegése súlyos következményekkel járhat.

Mindannyiunk közös érdeke, hogy kevesebben sérüljenek meg, vagy veszítsék életüket az utakon! - fogalmaz a rendőrségi közlemény.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a jövőben is rendszeresen végeznek sebességméréseket a fokozottan balesetveszélyes útszakaszokon!


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.