Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Rendőr-főkapitányság 2020. szeptember 24.

A figyelmeztetés ellenére 337 gyorshajtót mértek be a rendőrök a ROADPOL akció alatt Vasban

A ROADPOL Operational Group (Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata) kezdeményezésére Vas megyében is fokozott ellenőrzést hajtottak végre a rendőrök. A sajtóban megjelent figyelmeztetés ellenére nagyon sok szabálytalankodót bírságoltak meg a rendőrök.

2020. szeptemberében a „Safety Days” elnevezésű baleset-megelőzési program keretében közúti ellenőrzést tartottak Vas megye útjain.

Gyorshajtó sofőr Vas megyében a ROADPOL akció alatt 14

A fokozott ellenőrzés célja főként azokra a sofőrökre terjedt ki, akik vezetés közben a kezükben tartották mobiltelefonjukat, illetve a megengedett sebességnél gyorsabban vezettek.

Gyorshajtó sofőr Vas megyében a ROADPOL akció alatt 11

A közlekedésrendészeti szakemberek összesen 337 sebességtúllépést rögzítettek.

Gyorshajtó sofőr Vas megyében a ROADPOL akció alatt 13

A helyszíneken 42 járművezetőt megállítottak a rendőrök, 295 esetben pedig leállítás nélkül rögzítettek gyorshajtást a kamerák. A szabálytalanságokat minden esetben bírság kiszabása követte.     

Gyorshajtó sofőr Vas megyében a ROADPOL akció alatt 16   

Az ellenőrzések során néhány esetben a rendőrök egyéb szabálysértések miatt is szabtak ki bírságot.

Gyorshajtó sofőr Vas megyében a ROADPOL akció alatt 10

A megállított sofőröknél alkoholteszter is alkalmaztak, amely minden sofőrnél negatív eredményt mutatott.

Gyorshajtó sofőr Vas megyében a ROADPOL akció alatt 17

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság elsődleges feladatai közé tartozik a közúti közlekedési balesetek számának csökkentése, megelőzése, ezért a járművezetők a közeljövőben is rendszeresen számíthatnak hasonló ellenőrzésekre.

Gyorshajtó sofőr Vas megyében a ROADPOL akció alatt 18

Gyorshajtó sofőr Vas megyében a ROADPOL akció alatt 12

 

A ROADPOL-akció országos, összesített adatai

A ROADPOL Operational Group (Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata) kezdeményezésére 2020. szeptember 14-e és 20-a között a Figyelem az útra elnevezésű fokozott közúti ellenőrzést, míg 2020. szeptember 17-én a Safety Days baleset-megelőzési programot hajtották végre a magyar rendőrök hazánk közútjain.

A Figyelem az útra keretében a rendőrök 486 helyszínen összesen 9741 járművezetőt ellenőriztek, közülük 3471 személlyel szemben kellett intézkedniük: 488 esetben menet közben kézben tartott mobiltelefon használata, 1980 esetben biztonsági öv használatának elmulasztása, míg 1097 esetben egyéb ok miatt.

A közlekedésrendészeti szakemberek a Safety Days keretében közúti sebességellenőrzést végeztek. Sebességtúllépés miatt 357 mérési helyszínen összesen 1370 járművezetőt állítottak meg és intézkedtek velük szemben, míg 178 leállítás nélküli helyszínen 2153 sebességtúllépést rögzítettek a kamerák. Az ellenőrzést 77 nem rendészeti jellegű személygépkocsi segítette.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.