Barion Pixel
Szerző: BRFK / Vas MRFK / 112Press 2020. június 10.

Civilnek látszó rendőrautóból bemért gyorshajtók videón

A rendőrség folytatja a sebességtúllépés és egyéb közlekedési szabálysértések rögzítését jelöletlen rendőrautókból.

Ezúttal a fővárosban rögzített esetekből publikált videó-összeállítást a rendőrség. A BRFK Közlekedésrendészeti Főosztály munkatársai civil autókból ellenőrizték a Budapesten közlekedőket. Az ellenőrzés során a szabálytalankodó autósok mellett a gyorshajtó motorosokat is kiszűrték.

Egy Audi vezetője 70 km/h óra helyett 147 km/h-val, egy másik Audis szintén 70 km/h óra helyett 158 km/h-val, egy motoros 70 km/h helyett 135 km/h-val közlekedett.

Gyorshajtó motoros a 8-as főúton

A gyorshajtók közül egy kapott 45 ezer forintos bírságot, míg a legtöbb sofőrt ennél nagyobb összegre, 90 ezer forintra vagy 130 ezer forintra bírságolták meg a rendőrök.

A szabálysértő motorost megállították a rendőrök

A fedélzeti kamera piroson áthajtást is rögzített.

A szabálysértőket megállították.

A szabálysértő gépjárművezetőt megállították a rendőrök

Vas megyében is folyamatos az ellenőrzés civilnek látszó rendőrautóból

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai az elmúlt héten is tartottak közlekedésrendészeti ellenőrzést Vas megye több útszakaszán. Az ellenőrzések célja továbbra is a szabálytalanul közlekedők forgalomból történő kiszűrése és a közlekedési balesetek megelőzése volt.

88. sz. főút - 163 kmh

A 88-as számú úton tartott ellenőrzés során egy olyan járművezetővel szemben is intézkedtek a rendőrök, aki a kora reggeli órákban, a megváltozott időjárási körülmények ellenére, a vizes úttesten jelentősen átlépte a megengedett legnagyobb sebesség felső határát, 90 km/h helyett 154 km/h sebességgel haladt autójával. Egy autós a 84-es számú főúton, egy másik pedig a 88-as számú főúton előzött a megengedett 90 km/h helyett 163 km/h sebességgel.

88. sz. főút - 154 kmh_0

A közlekedésrendészeti járőrök a gépjárművezetőkkel szemben közigazgatási bírságot szabtak ki és büntetőpontot adtak.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet arra, hogy a közlekedési szabályok betartás nélkül a közlekedés kockázatossá válhat! A felelőtlen járművezetők nem csak saját, de mások életét, testi épségét is veszélyeztetik.


Kapcsolódó hírek

Szavazás

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.