Szerző: 112Press / Fotó: Olvasó, 112Press 2020. november 03.

Frissítve: Öt rendőrautó érkezett a kórház gyermekosztályához Szombathelyen - egy embert előállítottak

Lövedékálló mellényben szálltak ki a rendőrautókból a kórházba érkező rendőrök, majd a gyermekosztályra siettek és egy embert előállítottak.

Frissítés: Megkeresésünkre dr. Nagy Lajos, a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház főigazgatója az alábbi választ küldte: "Kórházunkban a Csecsemő és Gyermekgyógyászati Osztályon 2020. november 03-án egy aznapi hazabocsátandó gyermek szülei, rokonsága és az ellátó személyzet között alakult ki vita, amely hangos vádaskodásban, szóváltásban nyilvánult meg. Személyi sérülés nem történt, minimális anyagi kár keletkezett a bejárati ajtóban." 

Rendőrök a kórház területén Fotó: Olvasó

Korábban írtuk: Több olvasónk is jelezte, hogy négy szirénázó rendőrautó és egy szintén szirénázó csapatszállító kisbusz érkezett a szombathelyi Markusovszky kórház gyermekosztályának épülete elé. Ezen kívül civil jellegű, feltehetőleg a TEK-hez tartozó gépkocsi is behajtott a kórházba.

Lövedékálló mellényben mentek a rendőrök a gyermekosztályra
 
A lövedékálló mellényt viselő rendőrök a gyermekosztályra siettek, ahonnan olvasónk elmondása szerint egy férfit vittek el.
 
Rendőrök a Markusovszky kórháznál
 
Meg nem erősített információnk alapján egy család tagjai okozták a felfordulást, akik nem akartak kifizetni egy általuk több napon keresztül igénybe vett külön szolgáltatást és elégedetlenségüknek hangot is adtak.
 
Rendőrök a Markusovszky kórháznál
 
Később újabb családtagok is érkeztek a kórházhoz, akiket a készenléti rendőrség emberei visszafordítottak a  bejárattól. Itt is volt kisebb kiabálás, méltatlankodás a családtagok részéről.
 
Kiabálás a kórház előtt - a rendőrök visszafordították a mérges családtagokat Fotó: 112Press
 
Kérdéseinket elküldtük a kórháznak és a rendőrségnek is.
 
Rendőrök a Markusovszky kórháznál
 
A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság megbízott sajtószóvivőjének szűkszavú válaszából kiderült, hogy "a Szombathelyi Rendőrkapitányság munkatársai egy személyt állítottak elő – garázdaság szabálysértés elkövetése miatt – a megkeresésben szereplő helyszínről."

Többek között arra sem kaptunk választ, hogy történt-e személyi sérülés, keletkezett-e anyagi kár, illetve hangzott-e el életellenes fenyegetés?

Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.