2019. december 10.

Pletyka-cáfolat: Nem késeltek meg senkit a szombathelyi Markusovszky kórházban

A szóbeszéd szerint egy család egyik feldühödött tagja megkéselt több embert a szombathelyi tüdőgyógyászat és sürgősségi tömb épülete között vasárnap este és egy ember meghalt. A haláleset részben igaz, de nem úgy és nem azért.

Több olvasónk jelezte, hogy késeléssel végződött "nagy balhé" volt vasárnap este a szombathelyi Markusovszky kórházban. Egy hölgy azt is megírta, hogy a "média hallgat".

Információnk szerint késelés nem volt, kiabálás és feszültség viszont tényleg lehetett, a szóbeszéd útján terjedő történethez pedig néhányan hozzákölthettek ezt-azt.
 
Úgy tudjuk, hogy egy krónikus tüdőbetegségben szenvedő idős férfi hunyt el (és nem késelés után vérzett el a műtőasztalon, ahogyan az egyik verzióban mesélik). A beteg férfi több családtagja is megérkezett a kórházhoz, akik információink szerint azt kifogásolták, hogy szerettükért nem tettek meg mindent. Valaki azzal fenyegetőzött, hogy ha a hozzátartozó meghal, akkor csúnya világ lesz a kórházban.
 
A sürgősségi tömb éjszaka - a kép illusztráció
Meg nem erősített információnk szerint a helyszínre rendőrök érkeztek, a pulmonológián pedig több dolgozó bezárkózott a dühösen kiabáló hozzátartozók elől. A rendőrök fellépésének köszönhetően hamar helyreállt a rend a kórházban,
 
Hasonló eset többször előfordult már, akadt, amelyik tettlegességgel, eszközök összetörésével végződött. A kórháztól akkor hiába kértünk tájékoztatást, kérdéseinkre nem reagáltak.

(Első hírünkben azt írtuk, hogy információnk szerint az idős férfi daganatos betegségben halt meg, ezt azonban hozzátartozója cáfolta, jelezve, hogy a férfi krónikus tüdőbetegség következtében hunyt el.)

Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.