Barion Pixel
Szerző: 112Press 2019. december 11.

Gyalogátkelőhelyen ütött el egy férfit egy Renault Szombathelyen

A Jókai utcában átkelő férfi már másfél sávot megtett a PTE Egészségtudományi Kar épülete felé, amikor az uszoda felé tartó, jobbról érkező Renault elütötte.

Az elsődleges adatok alapján nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett az a férfi, akit szerdán délután elgázolt egy személyautó a szombathelyi Jókai Mór utcában.

A gyalogos már másfél sávot megtett, amikor az autó elütötte

A gyalogos a Május 1. étterem felől érkezett és a PTE épülete felé akart átkelni. A férfi már másfél sávot megtett, amikor a Bagolyvár felől érkező Renault elütötte. A sofőr későn vette észre a sávba belépő gyalogost és hiába fékezett, az ütközést már nem tudta elkerülni.

A Május 1. Söröző és Étterem felől érkezett a gyalogos

A Renault még a gyalogátkelőhelyen megállt. A mentők kórházba szállították a lábsérülést szenvedett gyalogost.

A Renault még a kijelölt gyalogátkelőhelyen megállt, de az elütött gyalogos lábsérülést szenvedett

Nehéz átkelni

Munkatársunk is a Május 1. étterem felől próbált átkelni a túloldalra, de hat gépjármű is elhajtott előtte, mire a hetedik autó vezetője átengedte, pedig termetes munkatársunk egyértelműen jelezte átkelési szándékát az úttest széléhez állva.

A járművezetőktől fokozott figyelmet kérünk a gyalogátkelőhelyek környékén és ne keressenek kifogást, éppen miért nem engedik át a gyalogost.

Mindenkinek figyelnie kell, az autóvezetőnek és a gyalogosnak is

A gyalogosok pedig folyamatosan figyeljék azt a sávot, amibe éppen belépni készülnek és csak akkor haladjanak át azon, ha azt biztonságosnak ítélik meg. Ha kell, torpanjanak meg egy biztonságos sávban, de ne lépjenek féktávolságon belüli, vagy megállási szándékot nem mutató jármű elé. Ez a figyelem semmilyen nehézséget nem okozhat egy közlekedőnek sem, mégis sokan nem élnek vele.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.