Szerző: 112Press 2019. augusztus 23.

Gyalogátkelőhelyen ütött el idős asszonyt egy Ford Szombathelyen

Az elsődleges adatok alapján a gyalogos súlyos sérülést szenvedett. Az autó vezetője a karnevál miatt megváltozott forgalmi rendet próbálta értelmezni.

A szombathelyi Kiskar utcában haladt egy Ford a belváros irányába pénteken reggel.
 
DSC_0603
 
-A Kossuth utcába szerettem volna lekanyarodni, de láttam, hogy az én irányomból lezárták, miközben szemből behajthattak az autók. Azt is láttam, hogy szabálytalanul mégis bekanyarodnak balra. Benéztem az utcába, parkolóhelyet keresve és úgy döntöttem, hogy nem leszek szabálytalan, elmegyek a körforgalomig és onnan jövök vissza - válaszolt sírva kérdésünkre a Ford vezetője. - Amikor visszanéztem az útra észrevettem az idős asszonyt a zebrán. Beletapostam a fékbe, de elütöttem. Nem tudom elmondani, mennyire sajnálom, a mentőktől is kérdeztem, mennyire sérült meg, azt mondták, hogy a karja valószínűleg eltörött.
 
DSC_0627
 
A Fordot vezető nőt nagyon megviselte a baleset. Amíg beszélgettünk, addig is több autó kanyarodott be szabálytalanul balra a Kossuth utcába.
 
DSC_0650
 
A rendőrség igazságügyi szakértő bevonásával vizsgálja a balesetet. A gyalogos asszony feltehetőleg a Gazda áruház felőli oldalról tartott a Kossuth utca irányába. Már több métert megtett a kijelölt gyalogátkelőhelyen.
 
DSC_0630
 
A helyszínelés ideje alatt nagy torlódás alakult ki mindkét irányban. A kocsisor a Rohonci, illetve a Thököly útig duzzadt. Végül a rendőrség a belváros felé tartókat az Óperint utca felé elterelte.
 
DSC_0608
 
A Ford vezetője elmondta, hogy amikor ijedten kiszállt az autójából, egy idős férfi kezdett kiabálni vele, hogy minek száguldozott? A férfi nem az elgázolt asszony hozzátartozója volt, hanem egy arra járó. A sofőr azt mondta, szerinte nem hajtott gyorsan, a baleset a figyelmetlensége miatt történt. Azt már mi tesszük hozzá, hogy egy baleseti helyszínen nem hiányzik a plusz feszültség a kívülállók részéről, így az ilyen kiabálásokat ha lehet, mindenki tartsa meg magának. (A félreértések elkerülése érdekében jelezzük, hogy a menetiránnyal szembe álló Toyota az igazságügyi szakértő gépjárműve, nem egy szabálytalanul parkoló sofőr hagyta ott.)
 
DSC_0618
 
 
Gázra lépett a fék helyett
 
Személyi sérülés nélküli baleset történt pénteken reggel a Markusovszky kórház parkolójában is, ahol egy KIA vezetője tolatás közben a gázra lépett a fék helyett.
 
DSC_0659
 
Az autó egy Seat oldalát és hátulját megrongálva robogott ki a parkolóhelyről, félkörívet rajzolva a kavicsos talajra. Az autót vezető nő nem sérült meg a balesetben, a Seat tulajdonosát a rendőrök értesítették a rongálódásról.
 

Gyalogátkelőhelyen ütött el idős asszonyt egy Ford SzombathelyenHozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.