Szerző: 112Press 2020. december 09.

Gyalogátkelőhelyen sodort el kerékpárral átkelő férfit egy Fiat Szombathelyen

A belváros felé tartott a Körmendi úton egy Fiat személyautó, amikor a Volán előtti gyalogátkelőhelynél elsodort egy kerékpárral átkelő férfit.

Az autót vezető férfi kérdésünkre elmondta, hogy a baleset időpontjában zuhogott az eső és a szemből érkező lámpája is vakított. Az utolsó pillanatban vette észre a gyalogátkelőhelyen tartózkodó férfit, akit a jármű bal elejével elsodort.
 
k1
 
Azt nem tudta megmondani, hogy az elsodort férfi úgy tekert át a gyalogátkelőhelyen, vagy tolta a kerékpárját. A biciklin volt működő világítás.
 
k4
 
A baleset után azonnal visszaszaladt a fekvő emberhez, akivel lehetett kommunikálni és a mentők nem sokkal később kórházba szállították. Információnk szerint nem szenvedett súlyos sérülést.
 
k2
 
A sofőr elmondása alapján az elsodort férfi bedugott fülhallgatóval kelt át az úton. Ez nem mentesíti a járművezetőt a felelősség alól, viszont a forgalomra figyelő gyalogosok, vagy úttesten áttekerő kerékpárosok sok figyelmetlenségből eredő balesetet elkerülhetnének, ha nem lehajtott fejjel, a külvilág kizárásával kelnének át az úttesten, hanem folyamatosan figyelnének a forgalomra és reagálnának rá.
 
k8

 

A baleset helyszínén rendőri irányítás mellett, kétszer egy sávon haladhatott a forgalom. Kisebb torlódás csak olyankor alakult ki, amikor egy-egy járművezető nem tudott mit kezdeni azzal, hogy villogó rendőrautó állt egy sávban, előtte pedig egy rendőr "mutogatott" neki valamit a másik sáv irányába. Egy asszony a rosszallását is kifejezte, amiért pont ilyenkor reggel kell lezárni a sávot.

k7

Gyalogátkelőhelyen sodort el egy kerékpárral átkelő férfit egy Fiat Szombathelyen
Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.