Szerző: 112Press 2019. november 21.

Piros jelzésen áthajtó Mazda sodort el kerékpáros fiút Szombathelyen

A 12 éves fiút a mentők kórházba szállították, de szerencsére nem sérült meg a balesetben. Tanulságos eset, mindkét fél részére.

A szombathelyi Petőfi Sándor utcában tartott a buszpályaudvar felé egy Mazda személyautó. A sofőr elmondása alapján "át akart csúszni" a sárga jelzésen, de elsodorta a kerékpárúton zöld jelzésre elinduló fiút.
 
DSC_1857a
 
-Én hibáztam, láttam, hogy sárga a lámpa, de még át akartam csúszni rajta. Aztán azt is láttam, hogy pirosra váltott, de már nem tudtam megállni. Az elinduló kerékpáros előtt balra kormányoztam az autót, így nem ütöttem el, hanem elsodortam az autó oldalával. Nagyon sajnálom, a felelősségemet természetesen elismertem a balesetért - mondta az autót vezető férfi, aki akkor még úgy tudta, hogy a fiú megsérült.
 
DSC_1841a
 
A helyszínelés végére azonban visszaért a helyszínre az elsodort tanuló az édesanyjával és kiderült, hogy karcolások nélkül megúszta a balesetet. A rendőrök őt is meghallgatták, az édesanyja jelenlétében.
 
DSC_1851a
 
A fiú egy közeli általános iskolából indult a belváros felé kerékpáron és szemtanúk szerint is szabályosan közlekedett, zöld jelzésre indult el a forgalmas kereszteződésnél, ahol visszaszámláló lámpa mutatja a gyalogosoknak, mennyi idő múlva vált zöldre a lámpa. Emiatt sokan indulnak el a "nulladik" másodpercben, ami miatt a szlengben "halványpiroson átcsúszásnak" nevezett jelenség kifejezetten veszélyes (és szabálytalan) manőver az autósok részéről.
 
DSC_1838a
 
A gyalogosoktól ezúttal is azt kérjük, hogy minden esetben figyeljék azt a forgalmi sávot, amibe belépnek és ha gyanús, hogy az autóvezető nem áll meg, akkor a zöld jelzés ellenére se lépjenek be elé!
 
DSC_1878a
 
A helyszínelés során a rendőrök megvizsgálták a fiú kerékpárját is, amiről a csengő hiányzott, erre az érintett és az édesanyja figyelmét is felhívták. Közben lerobbant egy Mercedes a Kőszegi utca kereszteződésében, ezt a helyszínelő segített letolni az útról, hogy megszüntesse a forgalmi akadályt.
 
DSC_1868a
 

A helyszínelés vége előtt még egy elbambuló gyalogos kapott fejmosást, aki tilos jelzés ellenére kelt át a kijelölt gyalogátkelőhelyen és nem zavarta, hogy a túloldalon rendőrök dolgoznak.

Piros jelzésen áthajtó Mazda sodort el kerékpáros fiút gyalogátkelőhelyen
Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.