Barion Pixel
Szerző: 112Press 2020. június 26.

Két fiatalt sodort el egy VW kijelölt gyalogátkelőhelyen, Szombathelyen

A fiatal lány és fiú szabályosan keltek át a kijelölt gyalogátkelőhelyen, amikor egy érkező Volkswagen elsodorta mindkettőjüket.

Kijelölt gyalogátkelőhelyen sodort el VW két fiatalt Szombathelyen

A Bartók Béla körúton kelt át szabályosan, kerékpárt tolva két fiatal az Emlékmű felé, amikor a Gagarin útról érkező Volkswagen elsodorta őket.

Kijelölt gyalogátkelőhelyen sodort el VW két fiatalt Szombathelyen

A lány és a fiatalember megsérült a balesetben, őket a mentők a Markusovszky kórházba szállították.

-Nem akkor léptünk le az úttestre, már majdnem átértünk a terelőszigethez, amikor jött az autó - mondta el kérdésünkre az egyik sérült, mielőtt a mentő elindult vele.

Kijelölt gyalogátkelőhelyen sodort el VW két fiatalt Szombathelyen

Ennél a gyalogátkelőhelynél már több figyelmetlenségből fakadó, hasonló baleset történt. Tavaly novemberben a figyelmetlenséghez még ittasság is társult, amikor egy Citroen egy kerékpárját toló idős férfit ütött el.

Elhúznak a gyalogátkelőhely előtt álló járművek mellett

Komoly veszélyforrás, hogy a 3+2 sávos útszakaszon a gyalogátkelőhely előtt megálló jármű mellett elhajt egy figyelmetlen sofőr, veszélybe sodorva ezzel az éppen átkelő gyalogosokat. Ezért kérjük a gyalogosan közlekedőket, hogy folyamatosan figyeljék azt a sávot, amibe éppen belépnek, hogy ne kerüljenek  elbambult sofőr járműve elé.

A mostani baleset annyiban másabb, hogy az autó már a gyalogosok háta mögül érkezett és a bal oldalával sodorta el a fiatalokat. Ez sajnos szinte kivédhetetlen, azonban szerencse, hogy most komolyabb sérülés nem történt.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.