Barion Pixel
Szerző: Videó: Zagyva Ákos Info: Katasztrófavédelem 2019. november 18.

Videó a hajnali gázrobbanásról - Püspökladány közelében történt vezetékhasadás

Vezetékhasadás történt egy gázfogadó állomásnál, Püspökladány külterületén, a lángok a környező nádasra is átterjedtek. A tüzet harminc kilométerről is látni lehetett.

Robbanás utáni tűz Püpökladány közelében - fotó: Zagyva Ákos

Frissítés: Egy a föld alatt húzódó cső sérült meg, és meggyulladt a kiáramló gáz


Megfékezték azt a tüzet, amely kora hajnalban egy gázfogadó állomásnál keletkezett Püspökladány külterületén, a 42-es főút közelében. Vezetékhasadás történt, egy a föld alatt húzódó cső sérült meg, és a belőle kiáramló gáz égett.

A káresethez nagy erőkkel vonultak ki a püspökladányi, a debreceni, a hajdúszoboszlói, a karcagi, a berettyóújfalui, a szeghalmi és a szolnoki hivatásos tűzoltók. Miután a sérült vezetéket elzárták, a lángolás egyre kisebb lett, majd megszűnt. A tűz foltokban a környező növényzetre is átterjedt, és körbálák is meggyulladtak. Az egységek oltják ezeket a tüzeket, hűtik a vezetéket és hőkamerával, valamint gázérzékelő műszerrel vizsgálják a helyszínt. A munkálatokat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja. A helyszínen van és méréseket végez a katasztrófavédelmi mobil labor is. A 42-es főút érintett szakaszát lezárták.

Robbanás utáni tűz Püpökladány közelében - fotó: Zagyva Ákos

A Katasztrófavédelem korábbi közleménye:

Vezetékhasadás történt egy gázfogadó állomásnál, Püspökladány külterületén, a 42-es főút közelében. A kiáramló gáz meggyulladt és nagy lánggal ég. A tűz foltokban a környező nádasra is átterjedt. A káresethez nagy erőkkel vonultak ki a püspökladányi, a debreceni, a hajdúszoboszlói, a karcagi és a berettyóújfalui hivatásos tűzoltók. A munkálatokat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja. A 42-es főút érintett szakaszát lezárták.

Robbanás utáni tűz Püpökladány közelében - fotó: Zagyva Ákos


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.