Szerző: Vas Megyei Főügyészség / 112Press Fotó: 112Press 2020. november 04.

Pénzt kínált az elütött, súlyosan sérült fiatal nő családjának az ittas sofőr Káldon - vádat emeltek ellene

Pénzzel próbálta elintézni az általa okozott balesetet az ittas férfi, de nem járt sikerrel. Az elütött fiatal nő súlyosan megsérült. A férfi a rendőrségi vérvétel után ittasan visszaült az autójába és elindult, de a rendőrök ismét megállították. A sofőpr ellen most emeltek vádat.

A káldi balesetről már részletesen beszámoltunk. A 28 éves nő egy Seat mellett állt, amikor egy VW ütközött az autója bal hátuljának, elütve a nőt is. Az ittas férfi pénzt ajánlott a sőúlyosan megsérült nő családjának azért, hogy tekintsenek el a rendőrség értesítésétől.

A Vas Megyei Főügyészség mai közleményéből kiderül, hogy a Szombathelyi Járási Ügyészség ittas vezetés bűntette miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki súlyos fokban ittasan ütötte el a sértettet 2019. szeptemberében egy Sárvár közeli településen.

Súlyosan megsérült az ittas sofőr által elütött fiatal nő

A vádirat szerint a vádlott úgy hajtott be gépkocsijával egy jobbra ívelő kanyarba, hogy ittassága miatt nem vette észre az úttest jobb szélén, részben az útpadkán parkoló személyautót, valamint a jármű bal hátsó ajtaja mellett álló sértettet.

Az ittas sofőr a rendőrségi vérvétel után visszaült az autójába

A vádlott érintőlegesen ütközött a parkoló gépkocsi bal hátsó részével és bal oldalával, továbbá elütötte a sértetett, aki felcsapódott a vádlott járművének motorháztetőjére, majd az úttestre esett.

A sértett az éjszakai sötétség ellenére kellő távolságból látható volt, így figyelmes vezetés esetén a vádlott elkerülhette volna az ütközést.

Súlyosan megsérült az ittas sofőr által elütött fiatal nő

A sértett súlyosan megsérült a balesetben.

A vádlott visszatért az autójához miután a vérvétel megtörtént és a rendőri intézkedés befejeződött, majd közepes fokban ittasan újra elindult a gépkocsival.

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Sárvári Járásbíróság fog dönteni.

Fiatal nőt gázolt el egy VW ittas sofőrje Káldon
Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.